Kuća i hrana

VIŠE NIKADA NEĆETE VIDJETI KOMARCA: DOVOLJNO JE SAMO PREPOLOVITI OVO VOĆE!

Napisao H. H.

S obzirom da nam je stiglo lijepo vrijeme, s njim su ujendo i komarci počeli, što nas i čeni baš sretnima. Vjerujemo da će se mngoi složiti da nema ništa gore od uboda komarca. Samo kada se sjetimo tog svrbeža, sve bi dali da nas nikada ne ubode. Upravo iz tog razloga smo odlučili podijeliti sa Vama ovaj članak koji će Vam pomoći da se zauvijek riješiti komaraca iz svoje sobe.

Ovaj trik je vrlo jednostavan, što u nastavku teksta imati priliku i sami vidjeti.

Sve što će Vam biti potrebno je sljedeće:

  • Jedan limun
  • Par klinčića

Sve što trebate uraditi jeste da izrežete limun na pola,  a zatim da zabodete klinčiće  u njega. Takav limun sa klinčićima stavite pored kreveta. Ne samo da ćete se riješiti komaraca zauvijek, nego i muha i mrava, što je za veliku pohvalu. Oni ne vole miris limuna, te će ih on odbijati, a Vama će ujendo osvježiti spavaću sobu.

Na fotografiji možete pogledati kako bi to trebalo izgledati.

Limun je veoma zdravo voće, a ono sadrži antiseptik. On se pretežno koristi prilikom loše probave, respiratornih poremećaja, prehlade, stomatoloških problema i povišenog krvog pritiska.

Ukoliko se ipak ne odlučite za ovu kombinaciju limuna i klinčića, možete ubrati lavande, a zatim je staviti u vaznu. Na ovaj način ćete također otjerati komarce od sebe, a ujedno će Vam i prostorija fino mirisati.

Komentari

komentara