slot online 2023

24-GODIŠNJA DJEVOJKA JE IMALA 300 KG. POGLEDAJTE NJENU NEVJEROVATNU TRANSFORMACIJU NAKON GODINU DANA!

Napisao H. H.

Amber Rachdi iz Oregona, USA je uvijek imala više kila. Ali sa 24 godine je stvarno otišla predaleko.

Imala je 300 kg i više se nije mogla brinuti o sebi. Vratila se roditeljima da bi se oni mogli brinuti o njoj.

Znala je da više ne može tako živjeti i njen momak Rowdy ju je podupirao da napravi promjenu.

 

Napuštala je kuću samo da kupi hranu i bila je ovisna o električnim kolicima. Debljina na Amber nije uticala samo psihički, nego i fizički. Tanki slojevi kože su se morali prati sa dugom četkom da se ne bi inficirali.

Na kraju se prijavila za emisiju “Moj život sa 300 kg” da pokuša skinuti kilograme. Tada je jela više od četiri velika obroka dnevno, plus mnogo slatkiša. Što je bila nesretnija, sve više je jela.

Više nije mogla ni spavati sa svojim momkom jer je bila pregojazna. Više nisu imali sex. Odlučila je da joj ugrade gastrični bajpas. Postojao je veliki rizik od operacije zbog njene debljine. Rowdy je bio zabrinut.

Prije operacije morala je smršati 10 kg. Amber je bila odlučna. Vratila se u Texas da bi bila bliže doktoru koji bi vodio njenu operaciju, Dr. Nowzaradan. Također je započela sa novom, zdravom, ishranom.

Za tri mjeseca je smršala 7,7 kg. Napokon je bila spremna za operaciju. To je bio početak njenog novog života.

Sedam mjeseci nakon operacije Amber je smršala preko 40 kg.

Sa ovom velikom motivacijom, počela je vježbati i kontinuirano gubiti težinu. Dvanaest mjeseci nakon operacije izgubila je 65 kg. Bilo je teško prepoznati je.

Dr. Nowzaradan je bio jako ponosan na nju i složio se sa tim da joj trebaju odstraniti višak kože. Amber je nastavila sa zdravim načinom života i krenula je kod psihologa da bi naučila kako da kontroliše probleme na neki drugi način, a ne jelom.

Nakon što je godinama patila od depresije, Amber se konačno ponovo osjećala sretno. Još uvijek treba izgubiti nekoliko kg, da bi dostigla željenu težinu, ali je na dobrom putu.

Podijelite njenu priču sa svojim prijateljima na Facebooku da vide da ništa nije nemoguće i da joj požele sreću u daljem životu.

Komentari

komentara