slot online 2023

Superbaka: Ima 81 godinu, a ne izlazi iz teretane

Napisao H. H.

Ernestine Shepherd je superbaka.

Postoji mnogo razloga za to, ali je prvenstveno od vršnjakinja izdvaja nevjerovatan fizički izgled.

Dok njene vršnjakinje odmaraju, možda ponekad i šetaju, Sheperd se sa 81 godinom ozbiljno bavi bodibildingom. Gotovo svakog radnog dana možete je, u nekoliko navrata, naći u teretani u rodnom Baltimoru, piše “Avaz“.

“Trudim se da treniram sve dijelove tijela. Grudi i bicepse radim ponedjeljkom, ramena i tricepse srijedom, a leđa i noge petkom”, kaže za BBC.

Ona otkriva da nije uvijek voljela teretanu i bildanje.

“Dok nisam napunila 56 godina, nisam nogom kročila u teretanu. Draža mi je uvijek bila čokoladna torta, sve dok nisam više mogla stati u kupaće kostime. Tada sam se sa sestrom dogovorila da popravimo fizički izgled i želja nam je bila da uđemo u Guinnessovu knjigu rekorda kao najstarije sestre bodibilderke”, priča Ernestine.

To se, međutim, nije desilo.

“Nažalost, ubrzo nakon našeg dogovora, Velvet je pretrpjela moždani udar, a na samrti mi je rekla da želi da nastavim i inspiriram starije dame u to da je vježba neophodna. Nakon što je preminula potpuno sam se raspala, ali sam kasnije smogla snage da treniram i da uđem u Guinnessovu knjigu rekorda”, kaže Sheperd.

Ernestine je prvi put na bodibilding takmičenju nastupila prije deset godina i odmah je osvojila prvo mjesto i kao 71-godišnjakinja bila je najstarija ikad pobjednica nekog takmičenja i postala je Guinnessova rekorderka.

Od vježbanja nije odustala i dalje je vrlo aktivna, a kaže da sada iz benča podiže oko 50 kilograma, ranije je mogla i više od 80!

 

Komentari

komentara