slot online 2023

Ako ste lijeni, naučite OVIH 5 TRIKOVA i konačno smršajte!

Napisao H. H.

Lako je, a što je najvažnije, kilogrami se ne vraćaju! Proces mršavljenja ne događa se preko noći, a rigorozne dijete prava su muka zbog koje većina odustaje od svog cilja

Ukoliko želite da smršate, prvo što morate da uradite je da pokrenete vaše telo. Najbolji i najlakši način je hodanje i to barem 15 minuta dnevno.

No, kako bi smršali važno je napraviti promene i u svakodnevnim navikama i ishrani. Ali to ne mora nužno da znači da se morate odreći slatkiša ili omiljene hrane.

1. Strpljenje je vrlina

Osećaj gladi može se ubiti na razne načine, a jedan od njih je da usporite i da se opustite dok jedete. Što brže jedete to ćete osećati glad brže.

Dakle, zalogaj po zalogaj uz temeljno žvakanje i osećaćete se duplo brže siti. Prisilite se te da nakon svakog zalogaja odložite viljušku i nož i zastanite sve dok hrana potpuno nestane iz usne šupljine.

2. Siti, a ne puni

Kako bi ostali fit ili izgubili kilograme viška ne morate žrtvovati omiljeni desert ili jelo, već napraviti rez pre nego što napunite tanjir. Najlakši put do željene kilaže je količina.

Pokušajte da smanjite porcije i da stanete sa jelom čim osetite da ste ubili osećaj gladi. Stručnjaci smatraju kako se nećete ugojiti od hrane koju jedete već od količine koju pojedete.

3. Sitne prevare za želudac

Najstariji trik uz koji ćete svaki obrok nesvesno prepoloviti je predjelo. Naime supa ili salata pre jela čudotvorno je oružje protiv prejedanja.

Pre nego navalite na omiljeno jelo pojedite pun tanjir supe ili sveže salate i onda krenite na glavno jelo. Predjelo će vas dobro zasititi i dokazano ćete pojesti barem trećinu manje hrane.

4. Hleb, desert ili piće

Hrana od koje se najviše gojimo je prepuna praznih kalorija koje obožavamo. Glavni krivci su hleb, slatkiši i pića koja sadrže veću količinu šećera.

Ali to ne znači da morate izbaciti sva tri poroka, već da odaberete samo jedan. Dakle, ako posegnete za kriškom hleba, preskočite desert i popijte vodu.

5. Nema preskakanja!

Najgora stvar koju možete da napravite je da preskočete obrok. Tek tada ćete osetiti jaku glad i potrebu za hranom što će vas naterati da se tokom idućeg obroka preterate sa hranom.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentari

komentara