slot online 2023

Sati su je dijelili od smrti, imala je samo 27 kilograma, a onda je sve promijenila i sada izgleda ovako..

Napisao H. H.

Živjela sam u poricanju, strahu i beznađu. Sebi nikada nisam bila dovoljno mršava…, priča djevojka koja je u zadnji čas izbjegla smrt zbog anoreksije

Annalise Mishler (22) iz Kalifornije je krajem 2014. godine imala samo tri odsto masti u tijelu, 27 kilograma, izgubila je menstruaciju, dobila anemiju i osteoporozu. Dvije godine kasnije, ona je bolje, ali i dalje se bori sa posljedicama zbog teškog poremećaja u ishrani, prenosi Žena.rs pisanje lista Daily Mail.

Djevojke koje znatno smršaju i dotjeraju svoju figuru preko noći postanu zvijezde „Instagrama“. Ipak, Annalise Mishler se proslavila drugim povodom – ona se ugojila i postala slavna.

U najgorim danima borbe sa anoreksijom ona je imala samo nešto više od 27 kilograma, bila je kost i koža i, kako kaže, sati su je dijelili od smrti.

 

annalise-mishler2

Danas je sve mnogo bolje. Annalise ima skoro 50 kilograma, ali tvrdi da najveća promjena nije u njenoj kilaži, nego u psihi.

A 2014. bila je u kandžama anoreksije, što govore i njene slike sa „Instagrama“. Ona nije imala menstruaciju čitave dvije godine, patila je od nesanice, anemije, osteoporoze i dobila srčane probleme. A prije svega, bila je izrazito nesretna.

Kada je konačno smršala ispod svih granica i dostigla željeni cilj, to je nije nimalo usrećilo. A nakon što je zatražila pomoć, oporavak je dijelila sa drugima na „Instagramu“. Sada joj je mnogo, mnogo bolje, i psihički i fizički.

 

annalise-mishler

– Danas sam mnogo sretnija i zahvalna što sam živa – rekla je ona i upozorila da anoreksija nije dijeta koja je krene po zlu, već ozbiljna bolest koja je uprkos oporavku ostavila velike posljedice na njeno zdravlje.

 

– Živjela sam u poricanju, strahu i beznađu – rekla je ona i dodala da sebi nikada nije bila dovoljno mršava.

Žena.r

 

Komentari

komentara