slot online 2023

Vježbom disanja skinuo 13 kilograma

Napisao H. H.

Ne tako davno, japanski glumac Miki Riosuke (Miki Ryosuke), koristio je jednu zanimljivu metodu, koja mu je pomogla da izgubi 13 kilograma i 12 centimetara u struku za samo nekoliko nedjelja, tačnije 49 dana.

Takav rezultat je nastao kao sporedan efekat vježbi koji su mu propisali ljekari protiv bolova u leđima. Izvođenje ovih vježbi kod Japanaca traje samo 2 minuta dnevno.

Riosuke je ovu tehniku nazvao dijetom dugog disanja, a svodi se na to da se zauzme određena poza, napravi se udah od tri sekunde, a zatim snažan izdah u trajanju od 7 sekundi, piše “Stil“.

Većina evropskih doktora podržava izvođenje disajnih vježbi za mršavljenje i objašnjava ih na sljedeći način: masnoća se sastoji od kiseonika, ugljenika i vodonika. Kada udišemo, kiseonik dospijeva do masnih ćelija, on ih raščlanjuje na komponente (ugljenik i vodu).

Zato, što više kiseonika koristi naše tijelo, time sagorijeva više masnoća.

Sistem, na kojem su zasnovane disajne vježbe je jednostavan: kiseonik crpi masti i istovremeno tonizira mišićno tkivo, aktivira limfotok i ubrzava metabolizam. Jednostavno rečeno, mast je “gorivo”, a kiseonik je njegov sagorjevač.

Osim toga, kako tvrde stručnjaci, ova tehnika ojačava trbušne mišiće i obogaćuje krv kiseonikom.

Kako se izvodi vježba

Vježba se izvodi svakodnevno u trajanja od 2 do 10 minuta.

Stanite i ispružite jednu nogu naprijed, a drugu iza nje.

Sada je potrebno napregnuti zadnjicu i prenijeti svoju težinu na zadnju nogu.

Počnite polako da udišete u trajanju od 3 sekunde, dižući ruke iznad glave.

Zatim, snažno izdahnite 7 sekundi, naprežući sve mišiće tijela.

Detaljno izvođenje vježbe pogledajte u videu:

 

Komentari

komentara