slot online 2023

Kojem tipu vi pripadate? – Brza dijeta za svaki tip građe!

Napisao admin

Najbolje su dijete koje ciljano djeluju tamo gdje se kilogrami najviše lijepe. Postoje tri osnovna tipa ženske građe: jabuka, kruška i pješčani sat. Ustanovite kom tipu vi pripadate i pogledajte kako treba da se hranite da biste brže smršali.


Dijeta (Foto: cure.ba)

TIP GRAĐE – JABUKA

Posno meso topi salo sa struka

Kod žena koje gojenjem postaju okruglaste poput jabuke suvišni centimetri talože se u predjelu struka i stomaka. Ovaj tip građe sa sobom nosi rizik od nekih teških oboljenja kao što su dijabetes i bolesti kardiovaskularnog sistema. Ipak, redovno bavljenje sportom i pravilna ishrana mogu to da spriječe.

DIJETA

1. Povećajte svakodnevni unos hrane bogate celulozom (žitarice, mahunarke).

2. Dan počnite porcijom svježeg voća.

3. Smanjite upotrebu masnoće životinjskog porijekla.

4. Jedite posno meso, od slatkiša samo suvo voće i med, a od voća isključivo citrusno voće. Takođe je preporučljivo unositi proizvode od soje, ribu, orahe jer ove namirnice blagotvorno djeluju na kardiovaskularni sistem.

5. I naravno, što više tečnosti – vode ili biljnih i voćnih čajeva. Odličan je čaj od đumbira, koji se priprema tako što se pomiješa dvadesetak grama rendanog đumbira i sok od jednog limuna, pa se sve to prelije vrelom vodom. Možete mu dodati i malo bibera.

TIP GRAĐE – KRUŠKA

Manje skroba za vitkija bedra

Kruškastu građu prepoznaćete po veoma jakim kukovima i povelikoj stražnjici, uzanom struku i uskim ramenima. Nije pravilo, ali ovako građene žene često nemaju velike grudi. Jaka bedra, istina, čuvaju srce, ali im je zato teško da se otarase celulita, piše Ženablic.

DIJETA

1. Što manje hrane bogate skrobom (krompir, pirinač…).

2. Izbjegavajte masno, ali ne idite u krajnost.

3. Umjesto da pijete sokove, jedite svježe voće.

Opis: Masne naslage talože se u predjelu bedara i stražnjice

Mane: Povećan rizik od artritisa i sklonost celulitu

Prednosti: Masnoća koja se taloži na bedrima aktivno luči protein adiponektin, koji smanjuje rizik oboljenja kardiovaskularnog sistema

4. Jedite sir sa niskim procentom masnoće, ribu, morske plodove, integralni hljeb, integralni pirinač, zeleniš.

5. Paradajz podiže tonus kože na bedrima. Ova višestruko korisna namirnica sadrži bioaktivne supstance koje podstiču regeneraciju kože. Osim toga, sok od paradajza ubrzava metabolizam i potpomaže mršavljenje.

TIPA GRAĐE – PJEŠČANI SAT

Kilogrami lako idu dole

Ovo je najzahvalniji tip građe. Žene čija figura podsjeća na pješčani sat veoma su skladne, ali sklone gojenju. Na sreću, goje se ravnomjerno i lako skidaju suvišne kilograme.

DIJETA

1. Izbacite iz ishrane slatkiše, orahe i avokado

2. Svakog dana jedite hranu bogatu bjelančevinama: nemasna mesa – pileća ili ćureća prsa bez kožice, jaja, mlijeko sa niskim procentom masnoće, zeleno povrće

cure.ba

Komentari

komentara