Zdravlje

Oporavlja se – Silovanu studenticu iz Splita očekuje još operacija uništenih organa

Napisao admin

20-godišnjakinja koja je prije deset dana brutalno silovana u Podstrani kod Splita, izaći će za koji dan iz splitske bolnice te nastaviti liječenje u kućnom okruženju, doznaje Index.


Roko Šimac (Foto: Jutarnji)

Djevojka se unatoč vrlo teškim ozljedama i teškoj psihičkoj traumi uspješno oporavlja. Optimistična je i vedra duha, okrenuta budućnosti. Po svemu sudeći, očekuje je još nekoliko operacija kojima će se rekonstruirati uništeni organi.

Operirana puna tri sata

U splitsku bolnicu dovedena je na rubu života. Nije imala ni tlak, ni puls. Da je došla koji tren kasnije, spasa ne bi bilo. Liječnici su bili šokirani težinom ozljeda. Hirurg Hrvoje Tomasović, koji ju je operirao puna tri sata, nikada ništa slično nije vidio u svojoj dugogodišnjoj praksi. Iduće jutro djevojka se probudila. Uopće se ne sjeća što se zbivalo na tulumu iz pakla u Podstrani.

Je li droga dovela do masakra?

Što se tačno dogodilo misterij je i istražiteljima, koji iz MUP-ova Centra za vještačenja Ivan Vučetić čekaju toksikološki nalaz 20-godišnjeg R. Š., osumnjičenog da je brutalno izmasakrirao svoju kolegicu s fakulteta. Zna se da je bio pristojno alkoholiziran, nakon privođenja izmjereno mu je 1,44 promila, no svi se pitaju je li bio i pod utjecajem kakve droge. Mnogi su uvjereni da bi to objasnilo kako je došlo do masakra u kuhinji porodične kuće u Podstrani.

I dalje nije poznato čime su nanijete ozljede. Špekuliralo se sa svim i svačim, no ozljede bi se ponajprije mogle pojasniti upotrebom miksera. Ništa takvo nije nađeno prilikom pretrage kuće u Podstrani.

index.hr

Komentari

komentara