Zdravlje

Dječak umro sat vremena nakon kupanja. Svi roditelji trebaju OVO pročitati

Napisao H. H.

Kada ste dan proveli na bazenu, normalno je da se osjećate iscrpljeno i pospano, posebno ako imate dijete koje izuzetno aktivno tokom dana. Upravo zato Cassandra Jackson nije sumnjala ništa kada joj je sin rekao da mu je potrebno malo sna kad je stigao kući nakon što je proveo dan na bazenu. Johnny, 10, otišao je u krevet nakon iscrpljujućeg dana. Majka je otišla provjeriti dijete kasnije i bila je iznenađena onim što je vidjela.

Dijete je imalo pjenu na ustima i probleme sa disanjem. Nakon što ga je odvela u hitnu, doktor je rekao majci da se dogodilo “srednje utapanje”,a to je stanje koje je rezultiralo gutanjem vode koje se može javiti u roku od 72 sata.

Iako rijetko, srednje utapanja može biti smrtonosno ako se zanemaruju simptomi upozorenja. Svaki put kad neko (djeca i odrasli podjednako) udahnu čak i mali mlaz vode (bazen, jezero ili ocean), to može iritirati pluća i uzrokovati oticanje. Obično vrlo malo vode je prisutno u plućima kada dođe do srednjeg utapanje, ali mala količina tekućine je dovoljna da ometa pluća i mogućnost pružanja kisika u krvotok,piše novonovo.info
Simptomi su sljedeći:

Pretjeran umor nakon kupanja
Otežano disanje nakon kupanja
Razdražljivost bez ikakvog razloga.

Komentari

komentara