Zdravlje

Indijci tvrde – Meso utiče da postanete lažovi, lopovi, pa čak i silovatelji

Napisao admin

Vegetarijanci već odavno upozoravaju na štetan uticaj mesa po zdravlje ljudi, ali su autori jednog indijskog udžbenika za osnovce otišli korak dalje, upozoravajući đake da će konzumiranjem mesa postati lažovi, lopovi, pa čak i silovatelji.


Meso (foto: cure.ba)

Neobična moralna pouka sadržana je u udžbeniku za 11-godišnjake sa uputstvima za održavanje zdravlja i higijene, kako tijela tako i duha, prenosi indijski TV kanal NDTV njuz.

U odjeljku o ne-vegetarijancima, autori navode da osobe koje jedu meso “lako slažu, još lakše prevare i zaboravljaju dato obećanje”.

“Ti ljudi su nepošteni i govore ružne riječi, kradu, tuku se i odaju se nasilju i čine seksualne zločine”, ističe se u knjizi.

U dijelu posvećenom braku, koji je, takođe, izazvao kontroverzu u javnosti, ženama se savjetuje da nađu muža između 18. i 25. godine, jer će time “izbjeći ogovaranja”.

Uprkos duboko ukorijenjenoj kulturi vegetarijanstva i vjerskoj zabrani konzumiranja goveđeg mesa, Indijci sve više jedu meso.

Prema podacima Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu, prošlogodišnja potrošnja mesa u Indiji je iznosila oko 5,5 kilograma po glavi stanovnika, što je dosad najveća količina od kada su počela ova mjerenja.

cure.ba

Komentari

komentara