Zdravlje

RAZMISLITE DVAPUT – Koje opasnosti krije brazilska depilacija

Napisao admin

Poznata vrsta depilacije intimnih dijelova ženskog tijela, brazilka, uzrokuje sve češće odlaske žena u bolnicu zbog posjekotina i infekcija koje se zbog njih događaju.


Žena (Foto: Cure.ba)

Osim popularne brazilke, još jedan razlog posjeta liječniku je i ukrašavanje bikini zone nakon depiliranja.

Iako primjerice u Americi muškarci u 70 posto više slučajeva ozljeđuju svoje genitalije i strada im urinarni trakt, Daily Mail piše kako zbog depilacije britvicom sve više žena ima ozlijede i posjećuje liječnika.

Voditelj ove studije, doktor Benjamin Breyer, kaže kako se takve ozljede javljaju i nakon što dlačice počinju ponovno rasti pa urastaju. Između 2002. i 2010. godine takav tip ozljeda porastao je za pet puta. U Sjedinjenim državama u tom je razdoblju liječničku pomoć zbog ozljeda genitalija potražilo čak 142.144 ljudi.

Ukrašavanje bikini zone tetoviranjem odnosno stavljanjem sitnih kristalića na kožu postalo je popularno nakon tv šoa The Only Way Is Essex. Kod muškaraca genitalne ozljede uzrokuju između ostalog odjeća, namještaj i alat što se može izbjeći uz malo opreza. Oko 70 posto muškaraca koji su doživjeli takvu ozljedu i prijavili se u bolnicu bili su u dobi između 18 i 28 godina, dok se starijim muškarcima češće događa da im genitalije zapnu za zatvarač na hlačama dok se oblače.

Studija je objavljena u Journal of Urology i do sada je bila najobuhvatnija na temu genitalnih ozljeda.

cure.ba

Komentari

komentara