Zdravlje

Savjeti – Primite 'injekciju' za jesenje sivilo

Napisao admin

Da ne biste zapali u jesenju depresiju, poslušajte ove savjete:


Žena (Foto: Cure.ba)

1. ČITAJTE NAGLAS! Kad su naučnici s Harvarda otkrili da sreću često prate ‘leteće misli’, tražili su od volontera da opišu epizodu serije ‘Dva i po muškarca’ ili veoma brzo  ili sasvim polako. Rezultat: brzim pripovjedačima podiglo se raspoloženje i samopouzdanje. A brzo čitanje naglas najlakši je način da i ubuduće sjajno misliti i govoriti!

2. NABAVITE KASICU-PRASICU! Saznanjte da ste ostavili nešto za ‘crne’ (ili prazrične!) dane i te kako popravlja  raspoloženje! Ne mora to da bude 10% plate: većina finansijskih stručnjaka  smatra da je svaka suma koju uspijete da uštedite, čak i sitnina koju na kraju dana ubacite u kasicu, dovoljno da budete ‘znatni sretniji’.

3. OFARBAJTE KOSU! U jednoj britanskoj studiji, žene koje su to uradile osjećale su se zadovoljnije, privlačnije i seksipilnije – sve sami faktori povezani sa srećom! Koja nijansa najbolje djeluje? Zavisi od ukusa, a u britanskim i njemačkim studijama piše da su plavuše najsamouvjerenije, dok crnke najbolje zarađuju, a riđokose imaju najviše romansi!

4. MIRIŠITE ČAJ! Kad nešto treba da vas ‘podigne’ probajte ovo: suhu kesicu omiljenog čaja prinesite nosu, udahnite i brojite do 4, zadržite dah i brojite do 8, izdahnite i opet brojite do 4, pa ponovite 10 puta. Zvuči luckasto, ali brzo ćete živnuti! Studije pokazuju da i drugi mirisi popravljaju raspoloženje budeći prijatne asocijacije na srećnije dane.

5. UPAMTITE: SAMO DVA GRIZA! Kad vas obuzme želja za slatkom, masnom ili nezdavom hranom, uzmite samo dva zalogaja. Istraživanja pokazuju da upravo prva dva zalogaja pružaju najveće uživanje i gotovo nepogrešivo zaustavljaju žudnju. A tu je i dodatno zadovoljstvo što niste prekršili dijetu!

cure.ba

Komentari

komentara