Zdravlje

Pojavila se opasna DROGA za silovanje! Sipaju je djeci i djevojkama u piće, a samo par kapi izaziva 6 sati amnezije!

Napisao A. K.

Policija je na tri lokacije u Beogradu zaplijenila 4,5 litara droge za silovanje (GHB), takozvanog tečnog ekstazija. Samo par mililitara ove supstance, koja se podmetne žrtvi u piće, izaziva omamljenost i potpunu amneziju u roku od šest sati.

GHB u veoma maloj količini, od jednog mililitra, izaziva blažu euforiju, kao kod pijanstva, ali u većoj količini izaziva amneziju.

 

– Droga je bez boje, i skoro da nema ni miris, tako da ne može da se primijeti ukoliko se nekome sipa u piće. Dovoljno je samo samo dva do tri mililitra ove supstance da nakon desetak-dvadesetak minuta žrtva osjeća omamljenost, ponekad mučninu, i izgubi pamćenje – naveli su u policiji.

 

Dejstvo ove droge traje čak 11 sati, ali se pamćenje žrtvi vraća nakon tri do šest sati, poslije čega se ne sjeća šta se dogodilo.

 

– Nju često koriste silovatelji, baš zbog takvog dejstva. Kada nastupi djelovanje narkotika, žrtvu odvode negde i siluju je. Nakon toga je vraćaju na mjesto gdje su je pronašli. Žrtva je svjesna da je zlostavljana kada se osvijesti, ali ne zna ni gdje, ni kada – kazali su iz policije.

(Telegraf.rs)

Komentari

komentara