Zdravlje

Otkrivamo – Štetni ugljikohidrati

Napisao admin

Počeli ste sa dijetom. Izbacili ste bijeli kruh i sada sigurno mislite da ćete smršati. Međutim, pronašli smo za vas ugljikohidrate koji su gori od bijelog kruha. U nastavku teksta pročitajte koji su to i nastojte ih izbjegavati.


Shake (Foto: Cure.ba)

Kafa sa puno šećera, šlaga i čokolade nije dobra. Bez obzira koliko ona ukusna bila sa njom možete u organizam da unesete i do 400 kalorija. Kafa na ovakav način sadrži ugljikohidrata koliko i jedna velika porcija tjestenine.

Voćni shakeovi, bez obzira koliko vi smatrali da su oni zdravi, dovoljno je da popijete dva decilitra, jer i ta dva decilitra sadrže oko dvadeset grama ugljikohidrata.

Krekeri sa sirom nemaju niti jednu hranjivu tvar u sebi. U njima se nalazi dosta aditiva, hemikalija i umjetnih boja, pa ih stoga nastojte izbjegavati.

Muffini – iako vam je to vjerovatno omiljena poslastica u samo jutro, nemojte da ih jedete, jer sadrže 64 grama ugljikohidrata i više od 30 grama šećera. Bez obzira što kupujete one od cjelovitih žitarica, sigurno nisu zdravi.

Voćni jogurt je dobar za večeru, ali ukoliko on sadrži u sebi komadiće voća budite sigurni da sadrži i dosta ugljikohidrata. Radije se odlučite za svježe voće.

cure.ba

Komentari

komentara