Zdravlje

Saznajte koje su – Postoji nekoliko loših navika kod žena koje mogu biti nezdrava za njih

Napisao admin

Kao skrbnik u porodici, žena je vodilja prema zdravom načinu života svih članova svoje porodice.


grudnjak (foto:cure.ba)

Međutim, postoji nekoliko loših navika kod žena koje mogu biti nezdrava za njih. Pogledajte koje su to navike, i pokušajte ih ubuduće izbjegavati.

1.    Brza dijeta

Kad stara haljina postane mala, sve žene žele početi sa dijetom. Svim ženama je želja da izgube nekoliko kilograma, kako bi opet mogle „stati“ u tu staru, ali veoma dragu haljinu. Kako bi izgubile težinu, dosta žena počne da koristi brzu dijetu, tj. dijetu uz pomoć koje će najbrže izgubiti dovoljno kilograma. Preskakanje doručka ili samo preživljavanje na tekućini je česta metoda koja se koristi od strane većine žena. To je veoma loša navika koja može biti štetna za zdravlje žene. Nedostatak vitamina i minerala može oštetiti organe tijela. Dijeta bez odgovarajućih smjernica kvari ljepotu žene.

2.    Grudnjaci

Kako bi se poboljšale veličinu grudi i u želji da ih drže u formi, mnoge žene nose vrlo uske grudnjake. Također, odlazak u krevet sa grudnjakom je još jedna nezdrava navika žena. Uzak grudnjak može smanjiti protok krvi u grudi i time otvara vrata za dobijanje raka dojke. Nošenje grudnjaka i spavanje je još jedan rizik. Nedostatak cirkulacije krvi može biti rizično za vađe grudi. Preferirajte pravu veličinu grudnjaka kako bi poboljšale oblik vaših grudi. Neodgovarajući grudnjak može pokvariti oblik vaših grudi i dovesti do boli u leđima i vratu.

3.    Teške naušnice

Žene vole nakit. Teške viseće naušnice izgledaju sjajno s odjećom za večernji izlazak. No, nakon povratka sa partya, mnoge žene ne skidaju naušnice. Spavanje s naušnicama može biti rizično za vaše ušne školjke. Izbjegavajte teške naušnice, jer one mogu napraviti vašu rupicu u uhu puno većom.

4.    Visoke potpetice

Žene vole nositi visoke potpetice. Prema većini žena, visoke potpetice utiču na njihovo samopouzdanje, a ujedno oblikuju njihovo tijelo, čineći ga ljepšim i vitkijim. Iako visoke potpetice mogu pomoći  u oblikovanju i ljepšem držanju tijela, one imaju i nekoliko nedostataka! Bolovi u gležnju, u zglobovima i leđima su nekoliko uobičajeni zdravstveni problemi žena koje nose visoke potpetice. Nosite udobnu obuću koja vam neće izazivati bol.

5.    Donje rublje

Genitalna higijena je vrlo važna. Žene trebaju biti oprezni u tom kontekstu. Kada idete u prodavnicu, možete kupiti donje rublje koje izgleda primamljivo. Međutim, vrlo malo žena provjerava kvalitetu tili materijal gaćica. Sintetičke gaćice se ne suše lako čime vaše genitalije čine sklonijim kvasac infekciji i neugodnom mirisu. Također, svrbež je čest problem sa kojim se žene suočavaju ako nose sintetičke gaćice. Potrudite se da obavezno kupujete pamučne gaćice.

cure.ba

Komentari

komentara