Zdravlje

Mali genije – Devetogodišnjak ide na fakultet, studenti mu traže autogram (VIDEO)

Napisao admin

Devetogodišnji Tanišk Abraham iz Sakramenta (Kalifornija) nije kao njegovi vršnjaci. Kako kaže, zanimaju ga fizika elementarnih čestica, antimaterija, sudbina svemira i Veliki prasak.


devetogodišnjak (foto:cure.ba)

Tanišk pohađa nastavu na Amerikan River koledžu u Kaliforniji, a večeras će učestvovati u prvoj epizodi emisije “Genijalci”, na sajtu Youtube.

U Mensu je primljen kada je imao samo četiri i po godine i od tada je u centru pažnje medija.U intervjuu objavljenom na TV-mreži ABC, njegova majka, dr Tadži Abraham, izjavila je da je dječak od najranijih dana pokazivao izuzetnu nadarenost.

U uzrastu od sedam godina objavljivao je eseje o astronomiji na sajtu Nasinog Instituta za istraživanje Mjeseca, a iste godine se upisao na koledž.

Iako mu je nauka najveća strast, Tanišk ima i mnoga druga interesovanja. Pjeva u horu, trenira gimnastiku, igra fudbal, svira klavir i obožava da rješava sudoku ukrštenice.

Studenti mu traže autogram

U najavi emisije “Genijalci”, on pjeva i svira klavir zajedno sa mlađom sestrom, koja je takođe član Mense.

Tanišk kaže da mu ne smeta što je okružen dvostruko starijom djecom i da uživa u pažnji koju mu poklanjaju.

– Jednom sam držao predavanje o geologiji, a na kraju mi je neko prišao i tražio autogram – kaže uz osmijeh mali genije na vebsajtu američkog dnevnog lista “USA Today”.

cure.ba

Komentari

komentara