Zdravlje

Savjeti – Revitalizacija kože nakon ljeta

Napisao admin

Nakon djelovanja mora i sunca, koža je iscrpljena i potrebna joj je pojačanja njega i regeneracija.


Žena (Foto: Cure.ba)

Iako sunce i morska voda blagotvorno djeluju na naš organizam, poslije dugotrajnog izlaganja ultraljubičastim zracima i morskoj vodi, koža se pojačano isušuje i ako ne reagujemo na vrijeme, vrlo brzo ćemo uočiti bore na istaknutim mjestima, kao što su lice, vrat, ruke i dekolte. Naime, pod utjecajem ultraljubičastih zraka oslobađa se i stvara velika količina slobodnih radikala, koji oštećuju ćelijsko tkivo, slabe kolagenska i elastinska vlakna i isušuju epidermalni sloj, koji se stanjuje i gubi tonus, pa koža mlohavi.

Zbog istanjenosti epidermisa i smanjenog lučenja sebuma, stvaraju se sitni nabori koji vremenom prerastaju u sve dublje bore, a koža postaje osjetljivija i iritabilnija. Zato se ne kaže bez razloga da koža posije sunca vapi za vlagom i njegom. Danas postoji nekoliko metoda i preparata kojim se rješava taj problem.

Općepriznati trend u svijetu, pa tako i kod nas, jesu tretmani za revitalizaciju kože metodama koje na potpuno prirodan način dovode do regeneracije kože iznutra i podstiću stvaranje novog kolagena, tako da dolazi do samopomlađivanja.

cure.ba

Komentari

komentara