Zdravlje

Čudni ali efikasni savjeti – Kako doživjeti stotu?

Napisao admin

Uz sve uobičajene savjete, bilo bi dobro da pokušate i s malo čudnijim, ali učinkovitim.


Stariji čovjek (Foto: Cure.ba)

Koristite konac za čišćenje zuba – bolesti zuba mogu biti direktno povezane s upalama i rizikom od srčanih bolesti, zato redovno perite i čistite zube.

Jedite indijsku hranu – zapravo, koristite začin kurkumu, koja se i inače aktivno koristi kao lijek u istočnjačkoj medicini zbog svojih pozitivnih učinaka u borbi protiv raka, upala i mogućnosti čišćenja jetre, a poznat je i po odličnom učinku sprječavanja pojave artritisa.

Pijte jedan aspirin dnevno – ako ste već imali srčani ili moždani udar, to će vam liječnici ionako preporučiti, a uprkos svim kontroverzama oko dnevnog uzimanja aspirina kao prevencije, naučno je istraživanje pokazalo da tako imate 40% manju šansu za dobivanje raka.

Jedite omega-9 masnoće – o omega-3 masnoćama napisane su već i enciklopedije, no ove, manje poznate također igraju vrlo važnu ulogu u sprječavanju moždanog udara i imaju snažne protuupalne moći.

Pazite na kolesterol – ali na drugi način, tj. nemojte dozvoliti da bude prenizak. Nizak kolesterol je izravno povezan sa smrću od srčanih bolesti.

cure.ba

Komentari

komentara