Zdravlje

Poljubac je najljepši susret na svijetu – Želite li se osloboditi stresa? Počnite se ljubiti!

Napisao admin

Čarolija ljubljenja nije tek izmišljotina kakvih ludo zaljubljenih romantika, potvrđuju znanstvenici koji ističu kako ljubljenje u ljudskom tijelu potiče čitav spektar fizioloških procesa koji čine dobro našem organizmu.


Poljubac ( Foto: Cure.ba )

Možda niste znali, ali dokazano je da ljubljenjem trošimo kalorije. Ok, možda nećete izgubiti onoliko kalorija koliko biste ih recimo potrošili na tečaju salse ili pak na kakvom kondicijskom treningu, ali ni ovo s poljupcima nije za baciti. Spoj ugodnog i korisnog.

Ljubljenje jača čak 30 facijalnih mišića pomažući im da ostanu čvrsti, čime se izbjegavaju mlohavi obrazi. Također, napetost u mišićima kod strastvenih ljubilica čini kožu glatkom i poboljšava cirkulaciju.

Poznato je da ljubljenje oslobađa stres i smanjuje negativnu energiju, stvara osjećaj sreće smanjujući razinu kortizola, koji je poznat pod nazivom ‘hormon stresa’.

Imate li problema s manjkom samopouzdanja, i tu vam ljubljenje može pomoći, jer ćete se osjećati voljenom i sretnijom osobom, isijavat ćete dobru energiju i jednostavno ‘zračiti’. Tako ćete biti omiljeni u društvu i bez po muke ćete osvojiti osobu koja vam se sviđa. Oni koji pate od depresije svakako ne bi ovo smjeli zanemariti, zbog njihova manjka endorfina, koji se slobađa uglavnom kod ljubljenja i orgazma, što izaziva ugodno raspoloženje.

cure.ba

Komentari

komentara