Zdravlje

RODITELJ MONSTRUM – Ova beba je pobijedila rak, da bi je rođeni otac ubio, spalio i tijelo bacio u potok! (FOTO)

Napisao admin

Iako je živjela nepune dvije godine, djevojčica Medoks Lorens je znala šta je patnja. Bolovala je od rijetkog oblika raka oka, a kada ga je prebrodila, otac ju je oteo i ubio. Jednog vikenda u februaru 21-mjesečna Medoks nestala je iz kuće u državi Njujork. Nestao je i njen otac Rajan Lorens. Djevojčicinoj majci je ostavio poruku u kojoj je napisao da će možda nauditi sebi ili djetetu. Vlasti su proglasile uzbunu zbog otmice djeteta.


Rajane, ako slušaš, molim te, dovedi Medoks kući – preklinjala ga je supruga Morgan Lorens na konferenciji za novinare. – Medoks, dušo, volim te. Rajane, molim te, javi se. Želimo samo da znamo da ste oboje bezbijedni. Cijela porodica vas voli. Svi želimo da se vratite.

 

U roku od nekoliko dana policija je uhapsila Rajana Lorensa. Kasnije su našli tijelo plavokose djevojčice smeđih očiju, pretučene, spaljene i bačene u potok u Sirakjuzu, u Njujorku.

 

Lorens (25) je optužen za ubistvo s predumišljajem, a u četvrtak je priznao krivicu. Prijeti mu kazna do 25 godina zatvora, a presuda će biti izrečena sljedećeg mjeseca.

 

Sve je ukazivalo na to da je Lorens posvećeni otac: nosio je Medoks u naručju svakog jutra dok je dostavljao pecivo kafe-restoranima u Sirakjuzu i držao ju je za ručicu tokom hemoterapije, prenio je Syracuse.com.

 

Lorens je 20. februara odvezao suprugu do prodavnice odjeće u kojoj je radila. I Medoks je bila s njima. Plan je bio da uveče dođu po majku, ali nisu se pojavili.

 

Kada se Morgan Lorens vratila s posla, ispred kuće je zatekla porodični automobil, s ključevima u bravi. U kući je našla pomenutu poruku.

 

Policijac Ričard Helterlajn izjavio je za Syracuse.com da je Lorens patio od “psihičkog poremećaja” kada ju je napisao.

 

Lorens je oteo kćerku, odveo je u usamljenu oblast u obližnjem okrugu Kortland. Ubio ju je tako što ju je bejzbol palicom udario po glavi. Poslije toga je zapalio tijelo, vratio ostatke u okrug Onondaga, gdje je dijete vezao za betonsku ciglu i bacio ga u potok.

 

– Ne znam zašto je to uradio, znam samo da je to užasan zločin – rekao je Rik Tranfio, glavni pomoćnik okružnog tužioca Onondage. – Kada pogledam tu malu djevojčicu i shvatim šta joj je uradio, ne znam kako da objasnim njegove motive.

 

Mnogi koji su poznavali porodicu, izjavili su da je to besmisleno. Neki od njih su izjavili da su djevojčicini roditelji bili preopterećeni, da su bili slabo plaćeni i brinuli o bolesnoj bebi.

 

Tužilac okruga Onondaga Bil Ficpatrik izjavio je za knal WSTM i u intervjuima s policijom da Lorensova supruga pretpostavlja da je bio ljubomoran.

 

– Medoks je bila borac – izjavio je Ficpatrik. – Borila se protiv rijetke vrste raka i sve je ukazivalo na to da će ozdraviti. Međutim, liječenje je bilo skupo i roditelje je koštalo mnogo vremena. Da li je to uticalo na njenu kobnu sudbinu, ne bih znao da kažem.

 

Ipak tvrdi da Lorensovi “iskazi nagovještavaju neku vrstu ljubomore zato što je dobijala znatno više pažnje od njega.”

 

Lorensov advokat Majkl Vavoneze, međutim, tvrdi da ljubomora nema nikakve veze s tim.

 

– Bio je odgovoran, pažljiv otac koji je volio svoje dijete u svakom trenutku njenog života sve do nemilog događaja – rekao je Vavoneze.

 

Lorens je nađen dva dana poslije smrti djevojčice. Prepoznao ga je prolaznik, iako je bio prerušen: nosio je periku, šešir i naočare za sunce. Priveden je i tom prilikom ispričao nekoliko varijanti o mjestu gdje se nalazi dijete.

 

Kada je na kraju priznao da je ubio kćerku, naveo je nekoliko razloga. Policija u Sirakjuzu, uz pomoć ronilaca njujorške državne policije, izvadila je tijelo male Medoks iz potoka 23. februara.

 

Tužilaštvo je saopštilo da su vještaci ocijenili Lorensa kao sposobnog da izdrži suđenje, a da je njegov advokat rekao da je on u trenutku kad je ubio kćerku patio od “ekstremne emocionalne uznemirenosti.”

 

Smrt djevojčice je izazvala šok i tugu među komšijama i prijateljima. Ljudi su napravili neku vrstu oltara, gdje su joj odnosili svijeće, plišane mece i druge sitnice. Na Fejsbuku su joj posvetili stranicu, na kojoj korisnici ostavljaju poruke i molitve:

 

Nakon što je Lorens u četvrtak priznao krivicu, njegov advokat je izjavio da se njegov klijent “veoma kaje zbog svega što je uradio.”

(Telegraf.rs / Izvor: washingtonpost.com)

Komentari

komentara