Zdravlje

Evo šta će vam se dogoditi ako 7 dana jedete samo ovu namirnicu – Znali smo da je nezdrav, ali baš TOLIKO!?

Napisao admin

Novinarka portala “Womanitely” Dajana Vajt sprovela je eksperiment i nedelju dana konzumirala isključivo POMFRIT. Pogledajte kako joj se to odrazilo na zdravlje.


Foto:arhiva

DAN 1

 

” Vau, ovo je ukusno, pomislila sam kada sam prvi put probala pomfrit posle dugog i bolnog raskida sa njima. Jela sam ga previše tokom koledža, tako da sam čak zaboravila kakvog je ukusa. Ipak je prošlo osam godina od kada sam ga poslednji put jela. Na početku eksperimenta, bila sam srećna što sam ovo uradila. Jela sam pomfrit sa malo soka i čaja za doručaK, ručak i večeru. Osećala sam se sjajno kao i obično, bez zamerki”.

DAN 2

“I dalje je imao dobar ukus i nije mi smetalo da ga jedem čak i za večeru. Ipak, osećala sam se malo usporeno posle ručka (mislila sam da je možda zbog napornog projekta na poslu), i imala sam jake bolove u stomaku pre spavanja. Popila sam tabletu i zaspala brže nego ikada”.

DAN 3

“Preskočila sam doručak i popila samo vodu. Ne mogu da se setim kada sam poslednji put preskočila taj obrok, što je bilo vrlo čudno. Nije mi se tražila hrana. Stomak mi je krčao do ručka, ali i dalje nisam želela da jedem. Kada sam došla kući posle posla, sve što sam imala u kuhinji je bio pomfrit. Morala sam da završim eksperiment, te sam pojela ovu, naizgled, ukusnu večeru”.

 

DAN 4

“Nisam mogla da ustanem ujutru, užasno sam spavala. Provela sam celu noć pokušavajući da obuzdam bol u stomaku. Popila sam čašu vode i pošla na posao. Bilo mi je teško da se koncetrišem na radne obaveze, a moja energija i produktivnost na poslu bili su na niskom nivou. Večerala sam, pogađate, pomfrit i popila šolju crnog čaja”.

DAN 5

 

“Moj stomak se verovatno navikao na ovu brzu hranu, ali sam opet loše spavala. Najgore što mi se desilo bilo je kada sam se pogledala u ogledalo i primetila fleke na licu. Oči su mi bile crvene i izgledala sam užasno. Preskočila sam doručak, ali sam bila užasno gladna tokom ručka, te sam pojela pomfrit. Jela sam ga i za večeru, a popila sam devet čaša vode kako bih izbegla napade gladi, iako sam znala da mi ni to neće pomoći”.

 

DAN 6

 

“Nastavila sam da jedem pomfrit, ali sam se osećala potpuno iscrpljeno. Imala sam jake napade gladi (i dalje pokušavam da ih se otarasim). Pritisak mi je bio viši nego inače i osetila sam bol u grudima. Kada sam radila istraživanje, znala sam da konzumiranje pomfrita može da izazove brojne zdravstvene probleme, uključujući i bolesti srca. Ipak, nisam znala da ću ovo osetiti već 6. dana eksperimenta. Srećom, bila je subota, te sam imala dovoljno vremena za san, ništa nisam radila”.

DAN 7

“Bila sam toliko srećna što je bio 7. dan eksperimenta, da sam bila spremna da skočim sa mosta. Zašto? Zato što sam bila spremna da uradim sve, čak i da probam ‘bandži džamping’, koji uopšte nije u “mom fazonu”, samo da ne jedem više pomfrit. Provela sam veći deo dana u bolnici, a pre odlaska, jela sam tu brzu hranu za doručak. Doktor mi je, naravno, održao bukvicu, ali sam obećala sebi da više nikada neću sprovoditi eksperiment koji se tiče brze hrane”.

Dajana je na kraju teksta istakla da nikada ne bi trebalo da eksperimentišete sa brzom hranom, posebno ne kada je reč o pomfritu.

 

“Ne samo što sadrži visok nivo kalorija (400 do 730 kalorija po porciji), već i nezdrave mesti i visok nivo natrijuma. U pomfritu se nalazi i akrilamid, opasna supstanca koja može da izazove ozbiljne zdravstvene probleme kao što su oštećenje nervnog sistema i različite vrste kancerogenih oboljenja”, navodi se u tekstu.

“Ukratko, iz mog iskustva, povrće možda nije ukusno kao brza hrana, ali je mnogo zdravije. Rekla sam pomfritu ‘zbogom’ zauvek, moje telo ne zaslužuje takvu hranu”, istakla je ona.

 

 

 

magazin.ba

Komentari

komentara