Zdravlje

Poznati kreator negira da je zbog šampona! – PAŽNJA: Zbog ovog ŠAMPONA ženama masovno OTPADA kosa! KOSA

Napisao admin

Šampon “Wen Hair” poznatog stiliste iz Los Angelesa uzrokuje ispadanje kose. Tako tvrde žene i muškarci koji su ga kupili i isprobali, a rezultate, u ovom slučaju porazne, objavili su na internetu.


Foto:arhiva

Kada je predstavljao svoj novi proizvod, Chaz Dean obećao je kako će njegov šampon promijeniti cijelu industriju. Prema onome što objavljuju oni koji su ga koristili, zaista, promjene su vidljive, piše “Net“…

 

Nakon Wen šampona ispadaju čitavi pramenovi, a žena koja je objavila ovu fotografiju kaže kako plače i nosi “šiletricu”, svaki puta kada izlazi iz kuće. I nije jedina. Potrošači, glavnom žene, tvrde kako su zbog ovog šampona obile osip, kosa im je ispucala, ispadala, a tjeme im je bilo posebno iziritirano.

Nakon niza optužbi, oglasila se i kompanija koja proizvodi ovaj šampon. Glasnogovornik Joe Hixson rekao je kako su pritužbe dospjele od jako malog broja krajnjih korisnika njihovog proizvoda.

“Snažno ćemo se boriti protiv ovih optužbi, kako bismo dokazali da su netačne”, rekao je Hixson.

Žene kojima je kosa počela ispadati pokrenule su tužbu protiv ovog proizvođaća. Tvrde kako su u Wenu morali znati za posljedice, budući ih je putem društvenih mreža o tome obavijestio veći broj ljudi.

Smatraju kako su proizvod odmah trebali povući s tržišta.

 

“Vidjela sam rupu na svojoj glavi. To me je zabrinulo pa sam prestala koristiti Wen”, napisala je jedna od žena.

Inače, Wen je uživao javnu podršku nekolicine američkih zvijezda, a Brooke Shields je, svojevremeno, bila glasnogovornica branda.

Stilista koji stoji iza ovog šampona poznat je u zvjezdanim krugovima.

 

Proizvođač i dalje tvrdi kako nema naučnog dokaza koji bi potvrdio da upravo taj šampon ili regenerator uzrokuje nagli gubitak kose. U međuvremenu, i dalje pljušte suze nad izgubljenim vlasima.

“Ne prođe niti jedan dan, a da ne zaplačem. Kosu perem samo dva puta sedmično, jer kada je mokra, ispada još više”, napisala je žena ispod ove fotografije.

237

Niti ovakvi “dokazi” nisu uvjerili glasnogovornika Hixsa da je, možda, šampon kojeg promoviše glavni krivac za ispadanje kose.

On i dalje tvrdi kako kosa može ispadati zbog mnogo razloga, a Wen nije jedan od tih.

haber.ba

Komentari

komentara