Zdravlje

Prirodna kozmetika – Zaštita kože od štetnih utjecaja sunca uz Olival Sun

Napisao admin

Sunce je neophodno za život, ali ga je potrebno pametno dozirati s obzirom da može prouzrokovati oštećenja kože sa neželjenim posljedicama. Zaštita kože od štetnih sunčevih zraka neupitna je, ali osim za vrijeme odmora i direktnog izlaganja sunčevim zrakama, potrebno je na njenu zaštitu misliti i ranije, već za vrijeme prvih toplih dana izlažući kožu suncu postepeno.


Posljedice neopreznog izlaganja kože suncu su melanom, ali i fotostarenje kože koje nastaje uslijed prekomjernog sunčanja, a rezultat su prijevremene bore, tanka i suha koža. Fotostarenje se može izbjeći pravilnom uporabom kvalitetnih proizvoda za sunčanje i zaštitom kože većim zaštitnim faktorima.

Na tržištu postoji veliki broj faktora za zaštitu od sunca, a SPF označava koliko dulje možemo boraviti na suncu u odnosu na vrijeme provedeno bez ikakve zaštite. Osobama sa svjetlijom kožom namijenjeni su proizvodi s većim zaštitnim faktorom, dok će tamniju put prilikom izlaganja suncu odlično zaštititi preparati s nižim zaštitnim faktorom. Zabluda je da preplanulu kožu ne treba štititi, a tijekom ljeta, kada se razvije tolerancija i dobije podloga, dovoljni su i proizvodi sa nižim zaštitnim faktorima. Potrebno je pripaziti i na količinu koja se nanosi na kožu jer ukoliko nanesete pretanki sloj UV zaštitni filteri ne mogu u potpunosti djelovati.

Poželjno je da proizvodi za sunčanje štite kožu od cijelog spektra štetnog UV zračenja, da ju hidratiziraju i hrane, lako se razmazuju i da su vodootporna, a sve to odlike su nove Sun linije iz Olivala koja sadrži preparate bogate prirodnim sastojcima koji su upotpunjeni zaštitnim faktorom za sigurno uživanje u suncu.

Proizvodi iz linije Olival SunMilk i SunCream za lice su vodootporni i sadrže kombinaciju mineralnih i kemijskih filtera koji pokrivaju UVA i UVB spektar sunčevih zraka. Vrlo su ugodnog mirisa kokosa, a korištenjem novih generacija emulzija u formulaciji je postignuta znatno lakša i bolja razmazivost mlijeka, što ujedno skraćuje i vrijeme pripreme kože za izlaganje suncu. Preparati sadrže ekstra djevičansko maslinovo ulje, kakao maslac i pčelinji vosak radi kojih ju ujedno i hrane, regeneriraju i djeluju na njenu dubinsku hidratizaciju.

U ponudi je i nova SunOilé linija ulja za sunčanje koja osim što štiti kožu, daje joj i ujednačen i preplanuo ten uz dodatnu hidratizaciju, sprečavajući njeno prerano ljuštenje. Kombinacija ekstra djevičanskog maslinovog ulja i kakao maslac hrane i njeguju kožu, a UV filteri ju štite od cijelog spektra UVA i UVB zraka. SunOilé ima visoki zaštitni faktor 30, te je ujedno i prvo ulje sa tako visokim faktorom na našem tržištu. Aplikacija uz pomoć pumpice za lakše raspršivanje dodatno omogućuje olakšano i higijensko korištenje ulja uz brzo upijajući efekt.

Nakon sunčanja kožu je potrebno nahraniti, a novi SunSOS losion osim što će smanjiti iritaciju nastalu izlaganju kože sunčevim zrakama, ujedno je i njeguje. Losion s poboljšanom formulacijom i dodatno pojačanim efektom hlađenja koži pruža trenutačno olakšanje, a zahvaljujući izbalansiranom sastavu kojeg čine ekstra djevičansko maslinovo ulje i kakao maslac, dubinski je hrani. Dodatni sastav su aloa vera i pantenol koji će iritiranu kožu dodatno umiriti, posebice ukoliko je došlo do crvenila i upale. Ovaj losion osim što umiruje i regenerira kožu dajući joj zdravi izgled djeluje i na produženi efekt preplanulosti.

Proizvodi dostupni u Ljekarnama.

cure.ba

Komentari

komentara