Zdravlje

Znakovi – Pojava akni na tijelu ukazuje na zdravstvene probleme

Napisao H. H.

Lokacija akni na tijelu ili licu mogu reći mnogo o vašem zdravlju, a posebno vezano za vaše zdravlje. Možete čitati znakove jednostavno, zamišljajući tijelo kao mapu. Različita područja tijela povezane sa različitim zdravstvenim problemima.

Lokacija akni na tijelu ili licu mogu reći mnogo o vašem zdravlju, a posebno vezano za vaše zdravlje. Možete čitati znakove jednostavno, zamišljajući tijelo kao mapu. Različita područja tijela povezane sa različitim zdravstvenim problemima.

 

U nastavku možete vidjeti na koje bolesti ukazuje pojava akni na određenim dijelovima tijela.

Područje 1: Hormoni

Područje 1 je za bradu i vrat. Ako imate akne na bradi i vratu, to znači da imate problem s nadbubrežnim žlijezdama. Ostali uzroci mogu biti stres i prekomjeran unos šećera.

Područje 2 i 3: visoke razine stresa

Područje 2 i 3 su vaša ramena. Ako imate akne na tom području, to može značiti da ste pod velikim stresom, a vaš imunitet je smanjen. Morate se opustiti, disati i uživati u životu.

Područje 4: Vaš želudac

Područje 4 su vaša prsa. Akne na prsima obično ukazuju probavne probleme uzrokovane jedenjem previše brze hrane ili patite od loše probave. Pokušajte jesti organsku hranu češće.

Područje 5 i 6: Nedostatak vitamina

Ako imate akne na tom području, vjerojatno patite od nedostatka vitamina. Umjesto da umjetnih vitaminskih dodataka bi trebao probati dodajući više svježeg voća i povrća u svoju prehranu.

Područje 7: Šećer u krvi

Kada će akne se javljaju na želucu, to je obično zbog visoke razine šećera u krvi. Izbjegavajte previše jedenja rafiniranog šećera i kruha, odaberite voće i povrće.

Područje 8: Osobna higijena ili spolno prenosive bolesti

Akne na tom području mogu biti uzrokovane lošom higijenom. Ali ako imate akne i svrbež to može biti znak spolno prenosivih bolesti. Morate ići liječniku.

Područje 9 10: Alergije ili kožni problemi

Akne na bokovima i natkoljenicama ukazuju na alergiju na kozmetiku ili deterdžente. Akne na potkoljenicama pojaviti zbog brijanja ili depilacije, stoga budite oprezni s britvom ili proizvodima koje koristite.

Područje 11 i 12: Probava ili Živčani sustav

Područje 11 i 12 su leđa. Ako imate akne na tom području, to može značiti da je vaša prehrana bogata visoko-kaloričnom hranom ili ne spavate dovoljno.

Područje 13 i 14: Probavu

Akne na ovom području tijela je opet znak problema s probavnim sustavom, odnosno konzumiranja nezdrave hrane. Promjenite prehranu i akne će nestati.

Vaša koža je ogledalo vašeg zdravlja. Pogledajte svoje tijelo jer ono vam može reći puno o svom zdravlju.

zenstvena.com

Komentari

komentara