Zdravlje

Umjesto jutarnje kafe,čaša mlake vode! – Topla voda ujutro na prazan stomak za vaše zdravlje

Napisao admin

Mnogi od vas u čuli da pijenje tople vode ujutro na prazan stomak pruža mnoge zdravstvene prednosti. Brojni ljudi započinju dan uz šalicu kave ili čaj, ali prema ayurvedi ako promijenite ovu rutinu i počnete piti mlake vode, vaše tijelo će biti više nego zahvalno!


Foto: arhiva

Ako vam se ne sviđa okus, možete iscijediti jedan limun i dodati sok od limuna u vodu. Konzumiranjem tople vode posebno na prazan želudac ujutro može značajno poboljšati vaše zdravlje jer potiče eliminaciju metaboličkih otpada i pomaže probavu.

Osim toga, ova navika ima i druge prednosti kao što su:

Ublažavanje boli

Vruća voda smatarase dobrim i jakim lijekom a i može ublažiti menstrualne bolove. Naime, ona opušta mišiće trbuha i sprečava grčeve i tako se bol smanjuje. Vruća voda ima isti učinak u slučaju svih vrsta grčeva, jer opušta mišiće i potiče cirkulaciju kapilara.

Poboljšava cirkulaciju

Ova praksa će eliminirati toksine iz tijela i poboljšati cirkulaciju.

Pročišćava probavne organe

Ako popijte čašu mlake vode ujutro, pomoće u detoksikaciji organizma. Tekućine pomažu razgradnju hrane u želucu i zadržati crijevni trakt na mjestu. Topla voda će razgraditi hranu i pomoće probavi. Upravo iz toga razloga trebati piti i mlaku vodu tokom jela jer će poboljšati rad probavnog trakta.

Gubitak težine

Ova navika vam također može pomoći da izgubite suvišne kilograme jer topla voda će povećati tjelesnu temperaturu i tako će ubrzati metabolizam. Vaše tijelo će sagorijevati masti brže. Osim toga će imati pozitivan učinak na bubrege.

Sprječava starenje

Vjerovali ili ne, ovo zdrave navike također će usporiti proces starenja, tako što eliminira toksine iz tijela, te kožu čini elastičnom, čistom i zdravom.

Pomaže kod problema sa crijevima

Želučani problemi obično nastaju zbog slabe funkcije crijeva i nedostatak vode u tijelu što uzrokuje nadutost i grčeve. Trebali biste popijte čašu mlake vode na prazan želudac ujutro kako bi se potaknuo rad crijeva, i osigurati normalno funkcioniranje tijela.

 

 

 

zenstvena.com

Komentari

komentara