Zdravlje

Humanost na djelu – Apel za pomoć Fahri da ostane uz svoju kćerku i održi porodicu na okupu!

Napisao admin

Ovaj čovjek je mnogim Sarajlijama dobro poznat. Građani ga redovno mogu vidjeti na ulicama glavnog grada BiH kako prodaje islamske knjige, tespihe i zbirke dova. Riječ je o Fahri Smajloviću koji već dugi niz godina prehranjuje svoju kćerku i suprugu na ovaj način, iako je invalid i on i njegova supruga. Kaže bori se i ne misli odustati iako su im od 2009. godine promjenom zakona ukinuli invaliditet i sva primanja koja u dobijali od države.


Fahro također kaže da se nikada ne bi žalio na svoju sudbinu i zadovoljan je sa svakim svojim stanjem ma kakvo ono bilo, ali da situacija bude još gora zadnjih dana mu se obratila služba za socijalni rad koja mu želi oduzeti dijete (kćerku) jer nema redovna primanja.

 

On ovaj put nije dao dijete, ali su najavili da će dolaziti opet sve dok ne bude imao redovna primanja. Za sada je jedino rješenje i jedina želja ovoga čovjeka da posjeduje kravu koja mu može donijeti od 12 do 20 litara mlijeka dnevno što bi riješilo sve njegove probleme.

 

Molimo sve dobre ljude, a vjerujemo da ih ima da pomognu na bilo koji način da se skupi 3000 KM, koliko je potrebno za nabavku krave kako bi Fahro uspio održati svoju porodicu na okupu i biti uz svoju kćerku.

 

FAHRO SMAJLOVIĆ: BROJ MOBITELA 060 352 6287

BROJ ŽIRO RAČUNA: 1613000028373622

ekskluziva

Komentari

komentara