Zdravlje

Prirodna medicina – KAKO ĐUMBIR UNIŠTAVA RAK JAJNIKA, PROSTATE I DEBELOG CRIJEVA – BOLJE NEGO HEMOTERAPIJA!

Napisao H. H.

Đumbir je dio prirodne medicine stoljećima. U stvari, ovaj moćni koren se koristi za liječenje mnogih bolesti zbog svojih brojnih ljekovitih svojstava. Čak i moderna nauka je prepoznala zdravstvene koristi đumbir pruža.

Đumbir sadrži gingerol, suncobrani, i shogaols, od kojih su sve površine antikancerogeno jedinjenja, kao naći u studiji objavljenoj u časopisu Journal of Food and Chemical Toxicology. Brojne druge studije su također potvrdili da je đumbir je vrlo efikasan u uništavanju stanica raka u prostate, jajnika i raka debelog crijeva. Osim toga, neki smatraju da je antikancerogeno svojstva đumbira može biti čak i jači od kemoterapije, piše Najportal.

Ginger Kills prostate ćelije raka

An American studija, objavljena u British Journal of Nutrition, otkrili da đumbir ekstrakt (Zingiber officinale Roscoe) može zaustaviti razvoj prostate ćelije raka kod ljudi kada se unese u dnevnoj dozi od 100 mg po kg tjelesne težine. Rezultati su pokazali da ekstrakt đumbira smanjuje rast raka prostate u oko 56% ispitanika. Istraživači Procjenjuje se da jedem 100g svježeg đumbira dnevno će dati iste rezultate u odrasle osobe težine 70kg.
Studija je također pokazala da đumbir nije odrazilo na druge ćelije u organizmu, kao što su kosti ili želudac ćelija, koje se brzo dijele.

Istraživači su zaključili: “ova studija je prvi izvještaj za opisivanje identifikaciju i detaljna evaluacija in vitro i in vivo antikancerogene aktivnosti cijelu GE (ekstrakt đumbira) u terapijskom upravljanje raka ljudske prostate.”
Sve u svemu, đumbir može dokazati da je efikasniji tretman raka prostate od kemoterapije kao hemoterapija utiče i zdrave ćelije u organizmu.

Ginger Kills jajnika ćelije raka
Angiogeneze opisuje nastanak raka. Pod uslovom angiogeneze je zaustavljen u ranoj fazi, to znači da se rak može biti učinkovito spriječiti.
Studija objavljena od strane BMC komplementarnu i alternativnu medicinu otkrili da rast ćelija raka može biti onemogućen od strane aktivnih sastojaka u korijen đumbira koji imaju anti-angiogenih svojstva. U stvari, studija je pokazala da đumbir je vrlo korisno za prevenciju i liječenje raka jajnika.

U ispitivanjima predstavljen Američkog udruženja Rak, istraživači sa University of Michigan pokazala je da đumbir efikasno uništava ćelije raka. Osim toga, ćelije raka jajnika ne postaju otporni na ovu vrstu terapije kao kod kemoterapije.
Sve u svemu, đumbir zapravo mogu pokazati korisnim za jajnika pacijenata od raka nego kemoterapije jer daje manje nuspojava, je manje toksičan i ne snosi otpor droga.

Ginger i debelog Rak

Na Frontiers in konferenciji Cancer Research prevenciju iz 2003. godine, istraživači su pokazali značajan dokaz da đumbir štiti od raka debelog crijeva. I to nije samo studija da se dokaže antikancerogene osobine đumbira.
A 2015 studija objavljena u časopisu Journal of Nutrition otkriva da đumbir nije korisno samo za prevenciju raka debelog crijeva, ali da to root može uništiti već postojeće kolorektalnog ćelije raka. To zapravo čini đumbir terapijska opcija za one koji se bore s rakom debelog crijeva.

Zašto Ginger Pokazuje potencijal da bude bolji od hemoterapije
Postoji sve više dokaza ukazuje na to da đumbir je vrlo korisno za prevenciju nekoliko vrsta raka, uključujući jajnika, prostate i raka debelog crijeva. Jedna od najvećih prednosti đumbira donosi je to što pruža prirodan i manje invazivni tretman od kemoterapije. To znači da đumbir uništava ćelije raka samo dok ostavlja zdrave ćelije netaknuta. Plus, to nije otrovan.

Jedini mogući zastoj je da ekstrakt đumbira i dalje se ne može koristiti kao prihvatljivi tretman antikancerogeno jer dalja istraživanja treba da se uradi na ljudima. Naime, većina studija do sada urađeno in vitro ili na miševima.
Kako koristiti Ginger kao lijek

Kao što je rak-borbi svojstva đumbira su neosporne, najviše što možete učiniti da izvuče svoje zdravstvene prednosti je da je sastavni dio zdrave, dobro izbalansiranu ishranu. Preporučena dnevna naknade za đumbir su 4g dnevno, osim za trudnice, koji bi trebali ograničiti unos na 1g dnevno.

Komentari

komentara