Zdravlje

Ispovijest – Doživjela sam MOŽDANI UDAR i čudom preživjela, ignorisala sam OVAJ SIMPTOM!

Napisao admin

Imala je baš sve što jedna žena može poželjeti. Bila je tražena roba na modnim pistama, a njezino je lice krasilo naslovnice. U četrdesetoj, još uvijek u naponu snage, doživjela je moždani udar. Manekenka i fotomodel Claudia Mason otvoreno je progovorila o životu nakon moždanog udara.


Prvo što je rekla liječniku, kada joj je priopćio dijagnozu bilo je: “Ja sam premlada da bih doživjela moždani udar”. Imala je tada samo 40 godina. Bila je u odličnoj tjelesnoj formi budući se čitav život bavi plesanjem, a njezina karijera modela sa piste i dalje je bila intenzivna.

Samo 36 sati prije razgovora s liječnikom, koji joj je promijenio i spasio život, plesala je u grupi, nakon čega je izašla iz dvorane, zbog snažne glavobolje. Mislila je kako se radi samo o migreni. Idućeg dana, na audiciji za reklamu, srušila se u čekaonici. Nije uopće znala što joj se događa.

“Liječnici su mi kasnije rekli kako sam trebala reagirati na bol u vratu koju sam često osjećala, a koja je ukazivala na ugrušak u arteriji”, rekla je Claudia za NY Post.

Punih 6 dana ležala je u bolnici i konačno je shvatila: “Ja nisam super junakinja. Nisam nepobjediva. Iz bolnice sam izašla kao zahvalna žena”.

Bila je zbunjena dijagnozom jer je uvijek mislila kako moždani udar pogađa samo starce od 70 godina. Nije znala kako priopćiti članovima svoje obitelji da je pogodio upravo nju, savršenu ženu, manekenku, plesačicu, ljepoticu za kojom se svi okreću.

“Bojala sam se što će misliti o meni. Pala sam u depresiju, ali sam se brzo vratila na posao. Televizija, film, manekenstvo. To me je vratilo u život”, priznaje Claudia koja danas živi kao da se ništa nije dogodilo. Imala je sreće. Na vrijeme je otišla liječniku koji je utvrdio kako se radi o blažem moždanom udaru, nakon kojeg, osim spoznaje o vlastitoj smrtnosti, nije bilo nekih ozbiljnijih posljedica.

“Svima se može dogoditi. Život ide dalje. Više ne plešem, ali mi odgovara joga. Ko zna, možda se posvetim svojoj prvoj ljubavi, baletu. Život ima tendenciju stvoriti puni krug”, poručuje Claudia.

ekskluziva.ba

Komentari

komentara