Zdravlje

IVANA OSTAVILA PISMO MUŽU – Ubila sam dijete da ga ti ne prokockaš!

Napisao admin

SOKOBANJA – Ivana Pantelić Majstorović (36) iz Sokobanje udavila je gajtanom svoju osmogodišnju kćerkicu Nataliju, pa se objesila! Kako saznajemo, Ivana je izvršila stravičan zločin i presudila sebi iz osvete suprugu Dejanu, koji ju je, kako je tvrdila, zlostavljao, maltretirao i bio spreman da prokocka sve, pa i rođeno dijete. Tragedija se dogodila u noći između ponedjeljka i utorka u porodičnoj kući Ivanine majke Gordane i očuha Siniše u Sokobanji. Policija je u kući zatekla jeziv prozor.


Šokirani policajci

 

– Ivana je bila obješena o gredu na tavanu dok je tijelo njene kćerke nađeno u ormanu u spavaćoj sobi na prvom spratu kuće. Bili smo užasnuti onim što smo ugledali. Utvrđeno je da je Ivana kćerkicu produžnim električnim kablom davila nekoliko minuta, dok se djevojčica otimala i očajnički pokušavala da dozove pomoć, ali joj je majka rukama zatvarala usta i stezala kabl oko vrata sve dok nije izdahnula. Nakon što je ubila dijete, Ivana je presudila sebi – kaže izvor iz istrage.

 

Dva oproštajna pisma

 

Ivana je prije smrti ostavila jedno pismo za supruga, a drugo majci. Kako saznajemo, u oba pisma je istakla da se na očajnički korak odlučila zbog poremećenih odnosa sa suprugom Dejanom, koji živi u Beogradu, a nju i kćerku povremeno posjećuje. 

 

– Dejan je bio u posjeti prije desetak dana, kad su maloj Nataliji slavili rođendan. Tada nisu mogli da se dogovore o nastavku zajedničkog života, što je bio razlog da ona digne ruku na sebe – pričaju šokirani poznanici ove porodice.

 

Da bi se osvetila suprugu, Ivana se odlučila da ubije i njihovo dijete. U oproštajnom pismu mužu napisala je da više ne može da trpi njegovo zlostavljanje i kockanje, zbog čega je zapao u dugove.

 

Potraga za djetetom

 

– Pošto si spreman da prokockaš sve, pa i dijete, riješila sam da povedem Nataliju sa sobom – napisala je Ivana.

 

U oproštajnom pismu koje je ostavila za majku Ivana je napisala i sljedeće:

 

– Izvinite što vam nanosim bol. Ali budite zadovoljni jer Natalija i ja idemo na bolje mjesto.

 

Klupko tragedije počelo je da se odmotava kad su u utorak iz škole pozvali da pitaju zašto djevojčica nije došla na nastavu.

 

– Ukućani su počeli da traže dijete, ali nije bilo ni Natalije ni Ivane. Bili su iznenađeni jer su sve njihove lične stvari, kao i mobilni telefoni, ostale u kući i pitali su se gdje bi mogle da odu bez toga. Kako se nisu pojavile do mraka, porodica je slučaj prijavila policiji. Počeo je detaljan pretres prizemlja i sprata kuće, ali nije bilo nikakvih sumnjivih tragova, sve dok poslije nekoliko sati nije počela i pretraga tavana. Policija je prvo pronašla Ivanu obješenu na tavanu, kao i oproštajna pisma, a potom i tijelo djevojčice u ormaru – kaže izvor Kurira iz istrage.

 

Pomagala majci

 

Ivanin suprug Dejan Majstorović, otac male Natalije, Beograđanin je, a prošle godine radio je u Francuskoj kao moler. Oni su bili u braku od 2007. godine, a pošto se nisu dobro slagali, nisu živjeli zajedno.

 

– Poslije udaje i Ivana je živjela u prijestonici, ali je zbog odsustva supruga često i dugo boravila kod svojih u Sokobanji. Radila je u osiguravajućem društvu „Takovo“ do njegovog zatvaranja, a potom povremeno pomagala majci Gordani, koja je držala radionicu tehničkog pregleda vozila u Sokobanji – pričaju komšije.

 

Saslušan otac djeteta

IVANA PRIJETILA DA ĆE SE UBITI

 

Dejan Majstorović je saslušan u policiji u svojstvu građanina i izjavio je da sa suprugom u posljednje vrijeme nije bio u najboljim odnosima, ali da nije vjerovao da može doći do ovakve situacije, prenose mediji. Navodno, Ivana mu je već nekoliko puta u posljednjih mjesec dana prijetila da će ubiti dijete i da će dići ruku na sebe, ali on nije vjerovao da može doći do tragedije. Inače, Majstorović je navodno i jedan od vođa huliganske grupe Junajted fors, koja podržava FK Rad.

kurir

Komentari

komentara