Zdravlje

Tuga – Najtužnija priča u Srbiji o dječaku (2) koji je preminuo u snu

Napisao admin

Sin me pita gdje je Matija M. (2) da se igraju. Tragedija, ovim riječima kroz suze govori prvi komšija dovogodišnjeg dječaka koji je preminuo u vrtiću “Dečiji lug” u Malom Mokrom Lugu. Obdukcija tijela dječaka radi se na VMA, a šta je uzrokovalo smrt nesrećnog mališana znaće se najviše za deset dana!


Kako prenosi “Blic” ulaz u vrtić juče je bio strogo zabranjen nepoznatima, a čini se da je utihnula i dječija graja.

Toliko smo dobri sa tom porodicom da smo jednog dana išli mi po našeg i njihovog sina, a drugog dana su oni djecu dovodili iz vrtića. Sin nas stalno pita za Matiju, a mi ne znamo šta da mu kažemo. Svi plaču i vaspitačice i doktorke u Tiršovoj i komšiluk. Vaspitačice su divne žene, učinile su što su mogle – kaže za ovaj list otac Matijinog najboljeg drugara.

– Dječak se cijelo popodne normalno ponašao i nije se žalio ni na šta, niti ga je šta boljelo, nije bio ni neraspoložen. Legao je da spava, ali kada su se sva djeca probudila on se nije pomjerao. U sobi sa djecom nalazile su se dvije medicinske sestre i vaspitačica, koje su pokušale da mu daju vještačko disanje, ali bez uspjeha. Odmah smo pozvali roditelje, Hitnu pomoć i policiju – kaže direktor PU “Zvezdara” Snežana Petrović i dodaje da prema njenim saznanjima dječak nije imao hroničnih oboljenja, kao i da je majka djeteta zaposlena u toj ustanovi.

– Zajedno smo otišle u Tiršovu, gdje su prevezli dijete. Bila sam sa roditeljima kada su im saopštili da je dijete preminulo. To je strašno, ne mogu da vjerujem kakva se tragedija dogodila – priča ona.

cure.ba

Komentari

komentara