Zdravlje

Tragedija na Bjelašnici – Ljekari se bore za život djevojke, tijelo poginulog se prebacuje u Sarajevo!

Napisao admin

Mlađa žena teško je povrijeđena u nesreći na Bjelašnici, a tijelo nastradalog muškarca bit će u toku dana prebačeno u Sarajevo.


“Na Kliniku urgentne medicine UKCS primljena je pacijentica, mlađe životne dobi, u izuzetno teškom stanju. Pacijentica je životno ugrožena, te se ljekari bore za njen život“, saopćeno je iz Univerzitetskog kliničkog centra Sarajevo.

Kada je u pitanju poginuli muškarac, njegovo tijelo će biti prebačeno u Sarajevo.

“Tijelo će najvjerovatnije biti prebačeno u prosekturu Bare. Povrijeđena je prebačena u UKCS, a ostale osobe koje su se našle u blizini nesreće trenutno su na sigurnom“, rekao je za Klix.ba portparol MUP-a KS Irfan Nefić koji je dodao da je na terenu dežurna tužiteljica.

Također, potvrđeno je da nema treće unesrećene osobe.

“Akcija spašavanja na Bjelašnici je uspješno završena. Tijelo muške osobe je transportovano u Babin Do čime je Gorska služba spašavanja – stanica Sarajevo završila pomenutu akciju. Ovim putem se zahvaljujemo uposlenicima firme ZOI84, jedinicama MUP-a koje su bile na terenu sa nama. U nadi da ćemo što manje ovakvih vijesti u buducnosti slati u javnost želimo još jednom upozoriti sve građane koji se kreću na planini da maksimalno vode računa o bezbjednosti“, saopćeno je iz GSS-a.

Podsjećamo, jedna osoba je smrtno stradala, a jedna je povrijeđena nakon što se u nedjelju poslijepodne desila nesreća u kojoj je snijegom zatrpano nekoliko planinara

ekskluziva.ba

Komentari

komentara