Zdravlje

Nevjerovatno – Jedinstven test izračuna kada ćete umrijeti – kroz 14 pitanja!

Napisao admin

Pitanja je sastavio tim statističara i naučnika Sveučilišta u Pennsylvaniji, a odgovori na njih otkrivaju u kojoj dobi ćete umrijeti. Tvrde da je vjerojatnost kako će tako zaista biti – 75 posto. Rezultati se temelje na podacima Američkog Nacionalnog instituta za zdravlje i Američke udruge penzionera na pola miliona uzoraka koji su prikupljeni zadnjih deset godina. Pitanja obuhvaćaju prihode, obrazovanje i ljubavni status.


– Lakše je uticati na osjećaj sigurnosti nego promijeniti svoje gene. Želimo poručiti ljudima kako mogu uticati na dužinu svojih života i njegovu kvalitetu – kaže Lyle Ungar, profesor računalnih i informacijskih nauka na Sveučilištu u Pennsylvaniji.

 

Njegov savjet svima je da ne puše, da stavljaju sigurnosni pojas i da nose kacigu dok voze bicikl.  Ali, najveća stavka koju bi trebali uvrstiti u svakodnevicu je – vježbanje.

 

– Možete dobiti dodatna dva sata života s jednim satom vježbanja. Osim toga, u starosti ćete biti zdraviji i osjećat ćete se bolje. Također, zaljubite se želite li živjeti još pola desetljeća na ovom planetu.  

 

Ljudi koji su sretni i žive dobrim ljubavnim vezama žive u prosjeku pet godina duže od onih koji ne žive tako – napominje profesor.

 

Test sa 14 pitanja možete riješiti OVDJE. Na engleskom je jeziku.

avaz

Komentari

komentara