Zdravlje

NOVA PROGNOZA METEOROLOGA IZNENADILA SVE – Iduće sedmice u našim krajevima …

Napisao admin

Umjesto očekivanog zahlađenja, produžava se period neuobičajeno toplog vremena za ovo doba godine. Temperature bi se, usred novembra, mogle penjati i do 23°C. Uostalom, pričitajte današnju prognozu za Balkan, koju prenosimo sa popularne meteo stranice Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, a potpisuje je prof. Zoran Zadro…


– Sutra u Srbiji, sjeveru Crne Gore, sjeveru i centralnim dijelovima Makedonije i Kosovu očekuju se maglovita jutra (ponegdje je moguća dugotrajna magla), a tokom dana naoblačenje uz mogućnost za vrlo malo kiše.

 

U priobalnim i obalnim područjima Crne Gore Albanije i jugu Makedonije trebalo bi biti sunčanije uz umjerenu i povećanu oblačnost. Očekuje se hladnije vrijeme, jer bi trebao zapuhati umjeren i pojačan u Srbiji i jak sjeveroistočni vjetar.

 

U nedjelju se očekuje posvuda razvedravanje uz sunčano vrijeme, vjetar bi trebao postepeno slabiti, a ujutro se očekuje magla i mraz u kotlinskim područjima kopna Balkana.

 

Prvi dio sljedeće sedmice!

 

Očekuje se uglavnom sunčano i ponovno sve toplije vrijeme, ujutro je u kotlinskim područjima kopna Balkana moguća magla i slab mraz.

 

Temperature:

 

Srbija, sjever Crne Gore, sjever i centralni dio Makedonije i Kosovo.

Jutarnje od -1°C do 10°C

Najviše dnevne od 7°C do 17°C

Područja s dugotrajnom maglom hladnija.

Obalna područja Crne Gore, jug Makedonije i obale Albanije.

Jutarnje od 6C do 14°C

Najviše dnevne od 16°C do 23°C

(Doznajemo.com)

cure.ba

Komentari

komentara