Zdravlje

Odlučila ispričati sve – Kćerka ubijene sarajevske frizerke: Strašna istina isplivala na vidjelo!

Napisao admin

Kurvo,, često je govorio mojoj majci. Udarao ju je, jer sam viđala na njoj modrice, ispričala je, između ostalog, Dajana Knežević koja je svjedočila jučer u Kantonalnom sudu u Sarajevu u postupku koji se vodi protiv Harisa Tabakovića, optuženog da je 15.04. ove godine ubio Dajaninu majku Firzete Halkić.


Na početku dokaznog postupka, u sudnici punoj publike, svjedokinja Dajana Knežević je ispričala kako su se optuženi Tabaković, inače suspendovani policajac Federalne uprave policije (FUP), i njena majka upoznali. Dodala je da joj se on nikako nije sviđao, jer je volio piti i bio je agresivan. Nedugo nakon upoznavanja Tabaković se doselio u njihov stan u Ulici Bajrama Zenunija 2 na Alipašinom Polju. Svjedokinja je kazala da je Tabaković tukao njenu majku, pa je ona zvala policiju. Optuženi je, prema njenim riječima, “vršio pritisak na Firzetu da povuče iskaz dat policiji”, kako on ne bi izgubio posao u FUP-u, piše Doznajemo.

 

Kneževićeva je ispričala da je i njena majka imala ispade ljubomore, jer je doznala da se optuženi viđao s drugim ženama.

 

Majka i ja smo bile bliske. Bila mi je najbolja prijateljica, sve u životu. Užasno se osjećam jer je nema kad mi je najpotrebnija. Tabaković je u svojim ispadima ljubomore dolazio u majčin lokal u naselju Stup, udarao je i bacao flaše, rastjerujući goste. Majka je pokušavala da prekine vezu, ali joj se Tabaković stalno vraćao i navaljivao da se i dalje viđaju, kazala je svjedokinja.

 

Prema riječima Dajane Knežević i svjedoka Emina Ćeske, Tabaković je Halkićevoj prijetio da će “biti druga Sadeta, a on drugi Muslić” (aludirajući da će Halkićeva biti ubijena kao što je pripadnik SIPA Rasim Pljevljak ubio Sadetu Alomerović i kao što je Enes Muslić, pripadnik FUP-a iz Mostara ubio Amilu Sabljić, op.a).

 

Svjedokinja je ispričala da ju je majka, mjesec dana prije nego što je izgubila život, poslala da živi kod oca, kako ne bi bila s njom u stanu. Svjedoci Emin Ćesko i Samira Klačar potvrdili su da je ubijena kćerku zvala bebom i da je za njom plakala nakon što ju je otjerala iz kuće, predosjećajući da se nešto strašno može desiti. Halkićeva je, prema riječima Samire Klačar, do tada bila vesela, naglo se povukla i boravila samo u stanu. Svjedoci su naveli i to da su na Halkićevoj viđali modrice, ali je ona tvrdila da je pala, ili da su je napali narkomani.

 

Svjedoci Ćesko i Klačareva su rekli da se ubijena trebala poroditi kada i Samira Klačar, ali da se to nije desilo, a kada su je upitali da li je beba na putu, odgovorila im je da se šalila. Ćesko je rekao da je Halkićeva bila ljubomorna nakon što je Tabakovića uhvatila sa drugom ženom u jednom restoranu.

cure.ba

Komentari

komentara