Zdravlje

UDAVIO ŽENU PA SE UBIO – Bio je ljubomoran i nije joj dao niti da se vozi na posao s drugim ljudima

Napisao admin

Nikodin Dedić (59) se ubio skokom u rijeku Vrbas nakon što je golim rukama ugušio svoju suprugu Slavicu Škorić (55) i bacio ju u septičku jamu pored njihove kuće u selu Bukvalek kod Banje Luke, prve su informacije kojima raspolažu policijski istražitelji.


Pronalazak tijela

Čitavo klupko stravičnog zločina se počelo raspetljavati kada je 28. juna prijavljeno kako je Slavica nestala jer se tri dana nije pojavila na poslu te je pokrenuta potraga tokom koje su nađeni Nikodinov i Slavičin mobitel i novčanik na obali Vrbasa u blizini starog mlina u naselju Srpske Toplice.

Odmah se posumnjalo kako su oboje završili u rijeci pa su angažirani ronioci Specijalne jedinice MUP-a RS-a koji su tek 31. augusta iz rijeke izvukli utopljenog Nikodina, no tu nisu našli njegovu ženu čija je sudbina otkrivena nešto kasnije tog dana.

Nakon pronalaska utopljenog muža, iste večeri nađena je i njegova žena, ali na posve drugom mjestu.

“Kasnijom istragom je kod njegove kuće pronađena i supruga Slavica. Glava i ruke bili su joj u vodi septičke jame. Preko nje je bila neka plahta i lim od automobila”, kazao je izvor blizak istrazi, dodavši da je ubrzo utvrđeno kako je ona bila ubijena i bačena u jamu.

“Pregledom tijela N.D. utvrđeno je da je on umro uslijed utapanja, dok je pregledom tijela njegove supruge S.Š. utvrđeno da je ona udavljena. Ovo djelo je okarakterizirano kao ubojstvo i samoubojstvo”, potvrdili su i u policiji.

Bolesna ljubomora

Mještani Bukvaleka pričaju kako je Nikodin psihički obolio te da je bio puno ljubomoran na suprugu koju je, prema svemu sudeći, na kraju i usmrtio.

“Nikodin je bio osobenjak i nije komunicirao puno sa susjedima. Supruzi nije dao da je bilo ko poveze vozilom do stanice kada je išla na posao jer je bio ljubomoran. Ona je morala pješačiti i odbijati pomoć drugih.

S druge strane bio je vrijedan i radio je na nadnicu. Čovjek je bio bolestan i to se vidjelo”, kazao je novinarima jedan od mještana Bukvaleka.

On je dodao kako su iza supružnika ostala dva sina, Željko i Zoran te kćerka Marina.

“Djeca su im negdje radila i rijetko su dolazila kući”, naveo je ovaj mještanin. Sin Zoran jučer je tek novinarima smogao snage reći kako se nitko nije nadao ovakvom ishodu. “Ne znam što da kažem, u svakoj obitelji ima problema, ali ovome se niko nije nadao”, kroz suze je rekao Zoran, piše Dnevni list.

cure.ba

Komentari

komentara