Zdravlje

Opasno – 10 simptoma raka koje svi ignoriraju!

Napisao admin

Zdravim načinom života, zdravom hranom i redovitim pregledima, potrudimo se spriječiti rak.


Obavite liječnički pregled na vrijeme kako bi otklonili sve sumnje. Rak je jedna od najopasnijih i najsmrtonosnijih bolesti današnjice. Zdravim načinom života, zdravom hranom i redovitim pregledima, možemo se bar potruditi spriječiti ovu bolest. Ovo je 10 simptoma koji mogu biti znak raka, a koje ljudi redovito ignoriraju. Simptome donosi portal Healthy Food House

1. Kratak dah
Kratak dah je jedan od prvih simptoma raka pluća, a koji svatko ignorira. Većina pacijenata koja boluje od ovog raka priznala su kako su primijetili ovaj simptom, no da mu nisu pridavali neki značaj.

2. Kronični kašalj i bol u prsima
Nekoliko vrsta raka, kao što je leukemija ili rak pluća popraćeni su ovim simptomima.
Razlog za brigu je konstantni kašalj i bol u prsima.

3. Učestale infekcije
Učestale infekcije simptom su leukemije. Kod oboljelih od leukemije krv proizvodi znatno veću količinu bijelih krvnih zrnaca koji se ne mogu uspješno boriti protiv infekcije.
Leukemija se često dijagnosticira odraslima koji se redovito bore s simptomima gripe, ili temperaturom.

4. Problemi s gutanjem
Simptom raka grlića maternice je otežano gutanje, koje može biti i znak raka pluća.

5. Natečeni limfni čvorovi pod rukom ili preponama
Povećane limfne žlijezde ukazuju na problem u limfnom sustavu, što može biti simptom raka. Bezbolna gruda, ili oteklina pod rukom često je znak raka dojke, dok gruda na preponama ili vratu može biti znak ranog stadija leukemije.

6. Modrice
Učestale modrice na tijelu daju naslutiti kako crvena krvna zrnca ne odrađuju svoj posao, a što često vodi ka leukemiji. Modrice na čudnim mjestima, kao što su prsti, palčevi posebno, i crvene mrlje na licu, vratu i prsima simptomi su koje ne smijete ignorirati.

7. Bol u trbuhu i zdjelici

Zdjelična bol može značiti nekoliko stvari. Često je simptom ciste jajnika, ali je svakako simptom koji se ne smije zanemariti.

8. Rektalno krvarenje
Jedan od prvih simptoma raka debelog crijeva je rektalno krvarenje i li krvavi tragovi u stolici. Ako primjetite ove simptome pod hitno posjetite liječnika.

9. Gubitak kilograma
Niste na dijeti a gubite kilograme? Pod hitno posjetite liječnika jer to može biti znak raka debelog crijeva koji utječe na apetit i sposobnost tijela da se riješi “otpada”.

10. Promjene na noktima
Promjene na noktima mogu biti simptomi različitih vrsta raka. Crne ili smeđe točke na noktima indiciraju rak kože, a blijedi ili bijeli nokti pak mogu biti znak da jetra ne funkcionira najbolje, što je znak raka jetre.

dnevno.hr

Komentari

komentara