Zdravlje

OVO JE STRAŠNO – Mjesec dana nakon smrti malog Stefana otkriveno da ga je njegov brat…

Napisao admin

Uroš Ilić (9) iz Banatske Subotice kod Bele Crkve najvjerovatnije je namjerno gurnuo u rijeku Karaš rođenog brata Stefana (12), koji se udavio, a potom je izmislio i prijavio kidnapovanje. Zločinu je prethodila tuča mališana. Ovo su najnovija saznanja iz predistrage.


“Otmica“ malog Stefana prijavljena je policiji 13. juna ove godine. Jedini svjedok tog “kidnapovanja“ bio je njegov mlađi brat Uroš, koji je opisao “otmičare“, kao i automobil kojim je dječak navodno otet. Ispričao je čak i da su htjeli njega da uguraju u auto, ali da se otrgao i pobjegao.

 

“Dječak je sve izmislio“, navodi izvor, “Njegova priča je, međutim, bila toliko uvjerljiva, sa tako puno detalja, da mu se u početku vjerovalo. Roditelji nisu ni jednog trenutka posumnjali.“

 

Policija, ipak, jeste. Postojale su “pukotine“ u djetetovom kazivanju, koje su ukazivale da je Stefanova sudbina drugačija, ali svi su se nadali i vjerovali do zadnjeg trena da je dječak živ.

 

“Ispričao je da su njegovog brata otela trojica, a da je jedan od kidnapera iz obližnjeg sela“, opisuje sagovornik. “Dao nam je čak i njegovo ime i opisao ga detaljno. Ono što je bilo nevjerovatno jeste činjenica da je taj muškarac od ranije imao prijavu u policiji za neku otmicu. Bili smo uvjereni da imamo pravog čovjeka u rukama.“

 

Problem je, međutim, nastao kada je pomenuti mladić prošao poligrafsko testiranje, na kome je utvrđeno da nema nikakave veze sa kidnapovanjem malog Stefana. I ne samo to. Imao je čvrst alibi za vrijeme koje je bilo naznačeno kao trenutak otmice dječaka iz Banatske Subotice.

 

“Bilo je jasno da nas dječak `zavlači“`, navodi sagovornik.

 

“Njegovi roditelji, Gordana i Steva međutim, vjerovali su slijepo sve što je govorio. I oni su poligrafski testirani, ali zbog izuzetno velikog stresa, rezultati nisu bili validni.“

 

Razgovori sa Urošem, jedinim svjedokom otmice, u prisustvu oba roditelja, trajali su dva dana. On je neprekidno pričao istu priču i ništa nije mijenjao. Do jednog trenutka.

 

“Kada mu je rečeno da je Stefanovo tijelo pronađeno u rijeci Karaš, samo je zaćutao i gledao nas“, opisuje izvor. “Onda je sa ocem otišao kući. Otrčao je da prvi javi majci vijest da je neko “ubacio Stefana u kanal“, a onda je zaplakao.“

 

Onda je, kako se sumnja, izmislio priču o odbjeglom jagnjetu koje je upalo u Karaš. Navodno, Stefan je tada skočio da spase životinju.

 

“Jagnje smo izvukli, ali je Stefan potonuo“, rekao je Uroš policiji, roditeljima i novinarima nakon što je izvučeno tijelo njegovog brata.

 

Policijski psiholozi detaljno su razgovarali sa Urošem. Oni su zaključili da dječak posjeduje koeficijent inteligencije iznad 150, ali i da sa druge strane ispoljava prve znake psihopatije.

 

“Radi se o izuzetno manipulativnom dječaku, što je i očigledno s obzirom na to da je uspio da prevari ogroman broj ljudi i digne cijelu policiju na noge“, rekli su u MUP.

 

“Uroš je u svojoj porodici glava kuće i njegova riječ se apsolutno uvažava. Braća ga bespogovorno slušaju, ali isto važi i za roditelje. On odlučuje šta će ko da radi u kući, organizuje poslove, planira…“

 

Psiholozi koji su sa njim razgovarali su takođe primijetili da pokazuje prve znake psihopatskog i sociopatskog ponašanja. Radi se o jednom vrlo čudnom dječaku. U porodici smo saznali da tuče braću i sestre, pa čak i da nasrće na roditelje.

 

Mještani Banatske Subotice i dan-danas imaju samo riječi hvale za malog Stefana, koji je vrijedno pomagao roditeljima, a kada se pomene Uroš samo odmahuju glavom.

kurir

Komentari

komentara