Zdravlje

Velika tragedija – Ocu koji je u betonari u Sarajevu izgubio djecu pozlilo: Samo rekao “Sejo, ubio sam svoju djecu…”

Napisao admin

Velika tragedija se u nedjelju dogodila u betonari “Nexe” u sarajevskom naselju Briješće. Desetogodišnja djevojčica i njen petogodišnji brat su smrtno stradali u krugu betonare.


Radi se o djeci jednog od uposlenika ove kompanije, a djecu je, prema nezvaničnim informacijama, dok su se igrali usmrtila mašina i to naočigled njihovih roditelja.

 

Uposlenik kompanije “Nexe”, inicijala B.P., je u nedjelju sa suprugom i djecom bio u Zoološkom vrtu “Pionirska dolina”, kada ga je radni kolega zamolio da obavi dio posla umjesto njega. Djeca su se igrala na velikoj hrpi pijeska, kada je oticao otišao da pokrene mašinu za miješanje betona, a majka je istovremeno otišla u obližnju prodavnicu, prenosi Doznajemo.

 

Kada se mašina pokrenula, traka za pijesak je povukla djecu za sobom. Otac je, odmah nakon što je čuo vrisak djece, krenuo da ih spasi i navodno je, prema riječima svjedoka, uspio iz pijeska iskopati sina, očajnički pokušavajući vratiti ga u život. Ubrzo su na lice mjesta stigli službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo (MUP KS) i Hitne pomoći. Prethodno su i lokalni mještani pokušali pomoći u izvlačenju djevojčice, ali bezuspješno.

 

Tek su u predvečernjim satima pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade uspjeli izvući tijelo stradale djevojčice, te su bili prinuđeni rezati dijelove mašine kako bi izvukli tijelo. Roditeljima je nakon tragedije pozlilo, pa su kolima Hitne pomoći prevezeni na KCUS.

 

Službenici MUP-a KS su informaciju o ovoj nesreći dobili u 15:57 sati, a po izlasku na lice mjesta su izvršili uviđaj, pa bi više informacija o samom događaju trebalo biti poznato naknadno. Smrt dječaka konstatirana je oko 16:35, a djevojčice oko 17:57 sati.

 

Na mjestu tragedije se pojavio i radnik kojeg je otac stradale djece zamijenio.

 

“Pozvao me i rekao: ‘Sejo, ubio sam svoju djecu!’ Ne znam kako će on ovo preživjeti, a ni ja sam”, izjavio je za Dnevni avaz S.M.

haber.ba

Komentari

komentara