Zdravlje

STRAŠNA SUDBINA – Poginuo jedan od najljepših muškaraca na svijetu: Pravo sa modne piste otišao u…

Napisao admin

Šarki Jama (25) bio je maneken u usponu, a radio je i kao di-džej u Melburnu. Njegova karijera se ugasila kada je u avgustu prošle godine otišao u Irak. On je pošao sa još jednim Australijancem porijeklom iz Somalije, inače studentom ekonomije Jusufom Jusufom.


Roditelji perspektivnog mladića ovih dana su dobili šokantnu poruku kojom su obaviješteni da im je sin umro u borbi sa teroristima.

 

Ubrzo nakon poruke, dobili su i telefonski poziv iz samoproglašenog kalifata koji su im ovu vijest i potvrdili.

 

Mladić je dane navodno provodio u iračkom gradu Faludži, koji je među prvima prošle godine pao pod kontrolu brutalnih džihadista, a život je izgubio na sirijskom frontu.

 

Iako su roditelji znali gdje im je sin, navodno nisu imali pojma da je on uključen u zločine o kojima su slušali mjesecima unazad, prenosi Jutarnji.hr.

 

– Nikada roditeljima nije objasnio šta tačno radi i čime se bavi. Njegova porodica je prosječna, a nikada nisu međusobno raspravljali o njegovim poslovima – rekao je blizak prijatelj porodice.

 

O njegovoj smrti se oglasio vrh države, a broj nastradalih džihadista neprestano raste.

 

Inače, Šarki je u vrijeme dok je bio u Australiji džeparac zarađivao od manekenstva, međutim kada je njegova agencija čula gdje je otišao  odmah je raskinula ugovor sa njim.

 

– Bio je simpatičan dečko, jako pristojan, uvijek nasmijan, pred njim je bila velika manekenska karijera – rekao je menadžer iz njegove modne agencije.

blic

Komentari

komentara