Zdravlje

Pila je vodu s medom i limunom svako jutro – Evo šta joj se dogodilo nakon godinu dana!

Napisao admin

Za to vrijeme njezin organizam se transformirao na potpuno nevjerojatan način.


Ljekovita svojstva meda nisu ništa nepoznato! I naši preci su ga od davnina jeli svako jutro zbog zdravlja, ali manje su poznati njegovi učinci kada se nađe u kombinaciji da vodom i limunom.

Jedna žena provela je svojevrsni eksperiment – godinu dana je pila svako jutro vodu s medom i limunom, a portal Uspješna žena prenio je cijelo njezino iskustvo.

“Prije godinu dana teško sam oboljela od gripe. Lijekovi iz apoteke nisu bili posebno učinkoviti. Jedna žena mi je preporučila da pijem toplu vodu s medom i limunom svako jutro. Naravno, reagirala sam skeptično na njenu preporuku, ali ipak sam je poslušala. Gripa je prošao, ali ovaj napitak je počeo da mi se sviđa “, priča žena i dodaje da to traje već godinu dana.

Za to vrijeme, kako kaže, njen organizam se transformirao na potpuno neočekivani način.

“Već godinu dana nisam se nijednom prehladila. Ne muče me više bolovi u želucu. Treba reći i da nikad nisam vjerovala u snagu narodne medicine. Bila sam rob apoteka. Zaboli me trbuh – pila sam tablete. Muči me kronični umor – pila sam vitaminske tablete, i tako dalje. Za cijelu godinu čak nisam nijednom kihnula. Moje glavobilje su prošlost. Sada nosim med i limun gdje god da krenem. Pijem taj napitak čak iu hotelima. ”

Ova žena kaže da više ne pije ni jutarnju kavu i vrlo lako se razbudi. Njezin “limun-medeni koktel” izbavio ju je od ovisnosti od kave i od glavobolje. Dodala je i da sada ima mnogo više energije, odlično se naspava i ujutro je uvijek nasmijana.

“Ranije, da bih se potpuno razbudila, trebalo mi je skoro sat vremena, Sada nisam nervozna i ne pridikuje svojim bližnjima. Zaboravila sam kada sam posljednji put osjećala napetost u prvom dijelu dana. Ljudi u mojoj okolini su postali zdraviji. I ovo je najveća nagrada. Uvjerila sam cijelu obitelj slijediti moj primjer. Tako, u prošloj godini, gripu i druge zimske nevolje nisam dobila ni ja, ni cijela moja obitelj “, rekla je žena.

Ona je odlučila i da sa svima podijeli recept za magični napitak:

Za čašu napitka iscijedite polovicu limuna i dodajte čajnu žlicu meda. Sve prelijte toplom, prokuhanom vodom. Pijte svako jutro nakon buđenja. Okus ovog koktela može se mijenja: sve ovisi od meda i limuna koji konzumirate. Ponekad je kiselkast, ponekad je presladak.

Zbog boljitka koji osjetila, ova žena je pretražila medicinske sajtove da bi saznala u čemu je stvar. I shvatila je nekoliko važnih stvari.

“Ovaj napitak štiti vas od infekcija urinarnog trakta. Limun i med stimuliraju rad probavnog trakta, a također hidratiziraju debelo crijevo. U rezultatu dobijete odličan lijek protiv zatvora i cistitisa. Napitak je diuretski, a liječnici kažu da je on potpuno u stanju vas zaštiti od problema vezanih za urinarni trakt.

Poboljšava probavu. Svaki dio ovog napitka potpomaže vaš probavni trakt. Limun pomaže žuči proizvoditi više tekućine. Tako se namirnice prerađuju bolje, a vi dobivate od njih više hranjivih tvari.

Med posjeduje moćna antibakterijska svojstva, samim tim odlično vas štiti od bilo kakvih infekcija. Također, tjera želudac proizvoditi više sokova koji omogućuju organizmu učinkovitije eliminiranje toksina. Iz tog istog razloga lakše ćete kontrolirati svoju tjelesnu težinu.

Nagoni vas da sijate zdravljem i ljepotom! Limun pruža mnoge pogodnosti za kožu. Također, pomaže da se pročisti krv. Organizam, ako ga “hranite” limunom, brže proizvodi nove krvne stanice. Voda stimulira proizvodnju kolagena, što je vrlo korisno za vašu kožu “, objasnila je ona, piše “Kurir“.

Na kraju, žena je poručila svima:

“Toplo preporučujem da počnete piti ovaj napitak. Osim toga, vrlo je ukusno. Jednostavno, probajte.”

cure.ba

Komentari

komentara