Zdravlje

Zdravlje – Najobičnije šparoge uspješno liječe rak, čak i njegove najteže oblike!

Napisao admin

Šparoge prije upotrebe treba skuhati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i svježe. Kuhane šparoge mikserom izmiješajte u pire pa ga stavite u hladnjak. Bolesniku dajte četiri pune jušne žlice pirea dva puta na dan – ujutro i navečer. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak.


Pravo proljetno povrće, šparoge, beru se između ožujka i svibnja, ponekad i do srpnja, a posebno su cijenjene zbog svoga sočnoga okusa, ali i zdravstvenih dobrobiti. O njihovu posebnom djelovanju na rak pisao je jedan biokemičar, specijaliziran na području zdravstvenih dijeta s dugogodišnjim iskustvom, koji se osvrnuo na članak pod naslovom „Šparoge za rak” koji je objavljen u Cancer News Journalu još u prosincu 1979. godine. Njegovo pismo u kojemu se nalaze svjedočanstva o izlječenju od raka upravo pomoću šparoga prenosimo u cijelosti:

“Prije nekoliko sam godina čitao o otkriću Richarda R. Vensala, da šparoge možda liječe rak. Uspostavio sam vezu s njim i počeo radi na tom projektu, nakupio sam brojne pozitivne zdravstvene slučajeve, od kojih neke navodim ovdje:

– Slučaj 1: Muškarac, sa skoro beznadnim slučajem raka limfnih čvorova bio je potpuno nepokretan. U roku jedne godine od početka terapije sa šparogama njegovi liječnici više nisu mogli otkriti nikakve tragove raka pa je muškarac opet potpuno aktivan, piše “Dnevno.hr“.

– Slučaj 2: Uspješan 68-godišnji poslovni čovjek, koji je imao raka na mjehuru, liječio se 16 godina. Nakon godina medicinske terapije, uključujući zračenja, započeo je terapiju šparogama. U roku od tri mjeseca pregledi su pokazali da je njegov rak na mjehuru nestao, a bubrezi su normalni.

– Slučaj 3: Muškarac koji je imao rak na plućima: 5. ožujka 1971. Bio je operacijskom stolu kad je utvrđeno da je njegov rak toliko raširen, da ga se nije moglo ukloniti kirurškim putem. Kirurg ga je sašio i njegov je slučaj proglasio beznadnim. 5. travnja je muškarac čuo za terapiju šparogama i odmah je započeo terapiju. U kolovozu je rendgenski snimak pokazao da je rak nestao.

– Slučaj 4: Žena koja se godinama borila s rakom kože. S vremenom se razvilo nekoliko dodatnih žarišta te je njezin liječnik ocijenio da je bolest napredovala. Nakon tri mjeseca terapije sa šparogama ustanovio je da se situacija uvelike poboljšala te da je koža opet u redu. Ista pacijentica je potvrdila da je izliječila i bolesne bubrege s čijom se bolešću borila od 1949. godine. Bubrežne kamence je operirala već deset puta te je čak i invalidninu dobila zbog dijagnoze da je njena bolest neizlječiva. Ozdravljenje pripisuje terapiji sa šparogama.

Sam nisam bio iznenađen niti rezultatima iz knjige „Elementarna medicina”, koju je 1854. godine napisao profesor s Pensilvanijskog univerziteta, gdje se navodi da su šparoge bile upotrijebljene kao narodni lijek protiv bubrežnih kamenaca. Naveo je čak i ispitivanja o sposobnosti ŠP da „rastope” bubrežne kamence koji su bili provedeni još 1793. godine. Pogledajte godinu!

Predstavio bih i druge slučajeve, ali službeno medicinsko okruženje otežava dobivanje zdravstvenih dosjea, zato apeliram na čitatelje, da budu posrednici tih dobrih vijesti i dalje, da dobijemo što veći broj potvrda ozdravljenja, kako bismo medicinske skeptike uvjerili u djelovanje tog nevjerojatno jednostavnog i prirodnog lijeka.

Recept
Šparoge prije upotrebe treba skuhati pa su konzervirane šparoge upotrebljive isto kao i svježe. Kuhane šparoge mikserom izmiješajte u pire pa ga stavite u hladnjak. Bolesniku dajte četiri pune jušne žlice pirea dva puta na dan – ujutro i navečer. Pire se može razvodniti i piti kao topao ili hladan napitak.

Ta je terapija zasnovana na temelju dosadašnjih iskustava pa se lako može, ovisno od slučaja do slučaja, doza povećati i prilagoditi po potrebi, štetiti ne može. Prvi znakovi poboljšanja se obično pokažu nakon 2 – 4 tjedna primjene terapije.

Kao biokemičar, vjerujem u staru izreku „Bolje spriječiti nego liječiti” pa po toj logici sa ženom pijem napitak od šparoga za vrijeme obroka. Po dvije žlice pirea razrijedimo s vodom i pijemo uz zajutrak i večeru – ja vruće, a žena hladno… Već godinama kontroliramo krv. Zadnji pregled krvi kod specijaliste za zdrave prehrambene navike pokazao je poboljšanje svih pregledanih elemenata. Takav rezultat pripisujem šparogama terapiji.

Kao biokemičar sam napravio opsežno istraživanje o svim aspektima raka i svim propisanim terapija. Kao rezultat ovog istraživanja, uvjeren sam da je šparogama teorija utemeljena u najnovijim teorijama o raku.

Šparoge sadrže lijepu količinu proteina zvanih histon, za koje se vjeruje da su aktivni u procesu rasta stanica. Iz tog razloga, vjerujem da se može reći da šparoge sadrže supstancu, koju ja nazivam normalizatorom rasta stanica, što ima za posljedicu njihovo djelovanje na rak. Bez obzira na teoriju, upotreba šparogama koju mi preporučujemo je bezopasna. Nitko, niti državne zdravstvene vlasti, vam ne mogu zabraniti da je koristite, a napraviti vam mogu samo dobro.

Američki Nacionalni Institut za Rak je potvrdio, da je šparogama najviša na ljestvici testirane hrane po količini glutationa, koji se smatra jednim od najjačih ANTIKANCEROGENA I ANTIOKSIDANSA”, napisao je ovaj biokemičar.

cure.ba

Komentari

komentara