Zdravlje

Dječak došao kod ljekara sa 39 temperaturom – Nećete vjerovati šta je doktor uradio!

Napisao admin

Kada je učenik I. H. s temperaturom od 39 stepeni zatražio pomoć u Domu zdravlja, dobio je reklamni flajer.


Prepisujući mu homeopatski proizvod, doktorka Mirjana Bratić je stavila svoj pečat i poslala ga da u apoteci kupi “influcid”.

I. H. je s veoma visokom temperaturom po podne otišao u Dom zdravlja “Zmaj Ognjena Vuka” na pregled. Kaže da mu je dr Bratić ovlaš poslušala pluća, a zatim rekla da je u pitanju grip.

– Rekla mi je da ostanem kod kuće par dana, a zatim je sa stola uzela neki papir, udarila pečat i rekla da to kupim u apoteci – priča I. H.

Po izlasku iz Doma zdravlja, video je da nije dobio nikakav recept za lek, već reklamni flajer za “influcid”. U pitanju je, kako se navodi na ambalaži, homeoptaski proizvod sačinjen od “šest dokazano delotvornih pojedinačnih pripravaka prikladnih za lečenje bolesti nalik gripu, popraćenih groznicom te za podršku u lečenju gripa”.

Prema zvaničnom sajtu, u pitanju je proizvod nemačke kuće DHU, koji se zasad, osim u Srbiji, prodaje još u Litvaniji, Bugarskoj, Rusiji i Ukrajini. U Novom Sadu košta 500 dinara.

Dečakov otac kaže da nije mogao da poveruje kada je video šta je dobio od doktora.

– Smatram da je bezobrazluk da lekar na svoju ruku, i to još detetu, uvaljuje alternativne proizvode. Mogao sam ga tako poslati i kod travara – ogorčeno kaže otac I. H.


cure.ba

Komentari

komentara