Zdravlje

Opasnost u dječjim vlažnim maramicama! – Brinite za svoje dijete i zamijenite ih prirodnim!

Napisao admin

Čak i “prirodne” vlažne maramice sadrže sastojke koji nisu prirodni.


Sastojci vlažnih dječjih maramica, ako niste stručnjak, kao da su napisani na arapskom, osim vode, gotovo da je nemoguće dokučiti ostale sastojke. Sadrže puno kemikalija, pa čak i one “prirodne”.

Upravo ti, “nečitljivi” i nepoznati sastojci brinu stručnjake.

“DMDM Hydantoin” uobičajen sastojak vlažnih maramica je prezervativ kojeg se učestalo povezuje s alergijama pa i rakom, a umjetni mirisi često su krivci za alergijske reakcije.

Problem s prirodnim jednokratnim vlažnim dječjim maramicama

Čak i “prirodni” brendovi sadrže u svojim proizvodima sastojke poput benzilnog alkohola, kalijeva sorbata, natrijeva benzoata. Iako se ovi sastojci ne smatraju opasnim, da se mogu pohvaliti da su prirodni, ne mogu. Većina roditelja koji kupuju “prirodno” za svoju djecu nisu svjesna ovog prilikom kupovine proizvoda koji su, napomenimo, skupi.

Prikladna zamjena

Kako biste izbjegli štetne kemikalije i djetetu priuštili samo zdravo, napravite sami vlažne maramice. Preporuka je da napravite maramice koje možete koristiti u više navrata. Potrebno vam je svega nekoliko sastojaka koje najvjerojatnije imate u domu.

Sastojci
1 jušna žličica bademovog ulja
1 jušna žličica tekućeg sapuna (maslina)
10 kapi eteričnog ulja lavande
1 jušna žličica jabučnog octa
1 čaša i 1/4 čaše destilirane vode

Napravite od tkanine, najbolje prirodnog pamuka, maramice. Pomiješajte sve sastojke i ulijte ih u staklenu bocu s raspršivačem. Na maramice koje ste napravili poprskajte sastojke i primijenite.

cure.ba

Komentari

komentara