Zdravlje

SNJEŽNE NEVOLJE TEK POČELE – Prijete olujni vjetar, obilan snijeg, vijavica i hladnoća!

Napisao admin

Nakon što je ciklon “Ines”, kako se i najavljivalo, pogodio područje Balkana, stiže novo upozorenje meteorologa, kada je riječ o iduća 24 sata, ali i nekoliko dana koji slijede…


Snijeg (Foto: Arhiva)

– Idućih 12 do 24 sata Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju te Bugarsku i Rumunsku čekaju prave zimske nevolje, očekuje se obilan snijeg jak vjetar te su moguće lokalne mećave te vijavice uz zapuhe do 2 ili 3 metra visine. Moguće da se u nekim područjima život skroz paralizuje., navode na stranici Vremenska prognoza za HR i BIH svakodnevna, koja je, podsjetimo, još prije 15-tak dana najavila “veseo” kraj godine kada je riječ o hladnoćama i snijegu.

 

– U Bosni i Hercegovini te Hrvatskoj ovo upozorenje više vrijedi zbog vjetra koji će već počeo puhati, očekuje se njegovo jačanje tako da bi na Jadranu moglo biti udara i do 150 do 200 km/h. U Hercegovini do 90km/h. Dok bi u gorskim i sjevernim te zapadnim dijelovima osobito područja viša od 500 mnv. moglo biiti snježnih vijavica.

 

U Bosni i na kopnu Hrvatske također se očekuje umjeren do jak vjetar, budući da će još osobito u Bosni ali i na području Hrvatske još biti oborina,moguće su snježne vijavice. Suusnježice i snijega još može biti i na području Hercegovine osobito jugoistočnog dijela, također se navodi.

 

U danima koje slijede prognoziraju se izuzetno niske temperature:

 

– Na Jadranu noćne i jutarnje temperature između -7°C i -1°C uz jaku buru osjećaj kao da je – 15°C. Po danu maksimalna do 3°C. U Zagori te Hercegovini noćne i jutarnje temperature od – 5°C do – 12°C. uz umjerenu do jaku buru osjećaj kao da je – 15°C ili – 20°C. Po danu ne bi trebale ići iznad 0°C. U Bosni, na kopnu Hrvatske kao i veliki dio kopna Balkana jutarnje i noćne temperature između – 15°C i -25°C ponegdje i – 28°C. tokom dana između -10°CC i – 7°C. Obalni dijelovi Balkana jutarnje i noćne temperature između između – 6°C i 4°C.

doznajemo

Komentari

komentara