Zdravlje

Ukleto selo – Dragana nije jedina koja je zvjerski ubijena!

Napisao admin

Zaječarsko selo Salaš bilo je u žiži medijskog interesovanja poslednjih dana zbog svirepog ubistva osamnaestogodišnje Dragane Ćirić. Međutim, ovo nije prvi put da u Salašu bude ubijena mlada djevojka: prije pet godina Darko Stefanović (28) ubio je svoju djevojku Aleksandru Stojanović, koja je u vrijeme ubistva imala samo 16 godina!


Dragana (Foto: Arhiva)

Gotovo isti scenario, koji se nedavno završio tragično po malu Draganu, pre pet godina, u zaječarskom selu Salaš, odneo je dva mlada života. Jula meseca 2009. godine, u svojoj porodičnoj kući, Darko Stefanović (28) ubio je svoju devojku Aleksandru Stojanović (16).
Darko Stefanović i Aleksandra Stojanović Darko Stefanović i Aleksandra Stojanović

Ubistvo i samoubistvo

Darko je to učinio pucavši joj u glavu iz očevog pištolja, koji je bio sakriven i rasklopljen, tako da ga je morao sklopiti pre nego što je pucao. Nakon ubistva devojke, Darko je pucao sebi u slepoočnicu.
Tela ovo dvoje mladih, pronašao je mladićev otac, narednog jutra kada se vratio s posla.

I ovaj tragični događaj desio se nakon što je Darko mesecima slao preteće poruke Aleksandri, gde je otvoreno pretio da će ubiti i nju i njenu porodicu ako ne bude s njim.

Nisu samo devojke žrtve salaškog prokletstva, avgusta meseca prošle godine, u saobraćajnoj nesreći u Salašu, život je izgubio Goran Kojić (28). Kojić je bio veliki ljubitelj motora. Jedna od ovih mašina ga je i odvela u smrt.
Goran Kojić Goran Kojić

Tragična smrt motoriste

Kojić je nastradao na izlazu iz Salaša, kada je pri velikoj brzini, pred njegov motor istrčao pas. Posle udarca u životinju, mladić je izgubio kontrolu nad motorom i ovaj nesrećan slučaj se završio tragično po njega. U momentu smrti, ovaj mladi čovek bio je oženjen i imao je dete.
Salaš je srpsko selo, ali je okruženo vlaškim naseljima, tako da se u ovom delu Timočke krajine, dve kulture, dve tradicije – srpska i vlaška, neprestano prepliću.

Predznak smrti

– Po vlaškom narodnom verovanju, kad procveta jorgovan (u timočkim selima: ljiljak) u jesen ili zimu, kad mu vreme nije, to je znak da će se u toj kući desiti neko zlo. Najčešće je to predznak smrti nekog od ukućana, ali postoji i verovanje da ljiljak u nevreme nosi predskazanje da će neko od ukućana usmrtiti nekoga drugog – kaže Lj.S. iz Velike Jasikove, dobar poznavalac narodnih običaja i verovanja ovoga kraja.
Da podsetimo: oktobra meseca ove godine u dvorištu Čedomira Đurića u Salašu procvetao je jorgovan. Mesec i po dana kasnije Čedomir je na svirep način oduzeo život maloj Dragani.

kurir

Komentari

komentara