Zdravlje

Kiša, snijeg … – Pročitajte vremensku prognozu za naredne dane!

Napisao admin

U Bosni i Hercegovini danas će biti oblačno s kišom.


Kiša (Foto: Arhiva)

Očekivana količina padavina se kreće od 20 do 45 litara po metru kvadratnom u cijeloj zemlji. Na planinama se očekuje snijeg. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, u jutranjim satima sa jakim udarima. Temperatura većinom između 4 i 10 stepeni, u drugoj polovini dana u padu. Na jugu Hercegovine jutarnje temperature od 11 do 15 stepeni, a najviša dnevna temperatura do 20.

U četvrtak, 23. oktobra, u Bosni i Hercegovini će biti oblačno s kišom. Više padavina u sjevernim područjima Bosne. Očekivana količina padavina se kreće od 5 do 15 litara po metru kvadratnom, u sjevernim područjima Bosne od 20 do 30 litara po metru kvadratnom. Na planinama će padati snijeg. U centralnim i istočnim područjima Bosne u jutarnjim satima je moguć snijeg i u nizinama. Vjetar umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između -1 i 4 stepena, na jugu Hercegovine od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura između 2 i 7 stepeni, na jugu Hercegovine od 8 do 13 stepeni.

U petak, 24. oktobra, u Bosni i Hercegovini će biti oblačno s kišom. U Hercegovini slabe padavine. U Bosni se očekivana količina padavina kreće od 5 do 15 litara po metru kvadratnom, u Krajini od 20 do 30 litara po metru kvadratnom. Na planinama će padati snijeg. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura između 1 i 5 stepeni, na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura između 4 i 9 stepeni, na jugu Hercegovine od 9 do 14, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

fena

Komentari

komentara