Zdravlje

Nećete vjerovati – Pogledajte kakve nas temperature očekuju sutra

Napisao admin

Od petka će vrijeme u cijeloj Hrvatskoj biti ljepše, bit će više sunca, a manje oblaka i kiša. Djelomice sunčano vrijeme zadržat će se i početkom sljedećeg tjedna. Bit će postupno sve toplije, na Jadranu će temperature ići i do 26°C, najavljuju prognostičari


Sunčano vrijeme (Foto: Arhiva)

U petak će u unutrašnjosti, na južnom Jadranu te zaleđu Dalmacije biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a postoji mogućnost i za malo kiše ili poneki lokalni pljusak. Na sjevernom i srednjem Jadranu bit će pretežno sunčano tek ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena, podno Velebita tijekom jutra i jaka bura. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 9 do 14, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 16 do 21, a na Jadranu od 21 do 26°C.

U subotu će u unutrašnjosti te u zaleđu Dalmacije biti djelomice sunčano uz promjenjivu naoblaku, a još uvijek postoji mala mogućnost za poneku kap kiše ili lokalni pljusak. Duž Jadrana će biti pretežno sunčano tek ponegdje uz malu do umjerenu naoblaku, osim na širem Dubrovačkom području gdje povremeno uz više oblaka postoji mogućnost za poneki pljusak. U unutrašnjosti će puhati slab sjeverac, a na Jadranu slaba do umjerena bura koja će tijekom dana postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 8 do 13, a na Jadranu od 15 do 20°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 15 do 20, a na Jadranu od 20 do 25°C.

U nedjelju će u unutrašnjosti biti djelomice, a na Jadranu pretežno sunčano. U unutrašnjosti je moguća magla ili niska naoblaka koja se može zadržati veći dio prijepodneva. U priobalnom gorju sjevernog Jadrana te u zaleđu Dalmacije uz mjestimice više oblaka, postoji mala mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak. Vjetar će posvuda biti slab. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti će biti od 7 do 11, a na Jadranu od 14 do 19°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti će se kretati od 17 do 22, a na Jadranu od 22 do 26°C.

Tijekom sljedećeg tjedna, prema trenutačnim prognostičkim materijalima nema naznaka za značajniju promjenu vremena. Prevladavat će djelomice do pretežno sunčano vrijeme. Vjetar će biti slab pa će u unutrašnjosti biti česte jutarnje magle. Temperature će biti u blagom porastu.

tportal

Komentari

komentara