Zdravlje

Tuga – Sestra dječaka iz Zenice koji je poginuo u školi napisala status koji dira u srce…

Napisao admin

Nakon tragedije koja se desila u Osnovnoj školi Musa Ćazim Ćatić u Zenici, a u kojoj je smrtno stradao jedanaestogodišnji H.M., cijela Zenica ostala je u šoku. Nova tragedija u ovom gradu nakon nedavne pogibije pet rudara jami “Raspotočje”.


Suza (Foto:Ilustracija)

Ugašen je još jedan mladi život. Zenica je još jednom zanijemila, a tišinu koja je prije dva dana vladala od ranih jutarnjih sati nemoguće je opisati. Povodom ovog tragičnog slučaja oglasila se putem društvene mreže Facebook i sestra preminulog H.M., a u kojoj je napisala:

“Brcika moj, otišao si prerano a nismo se fino ni oprostili. Allah mi te uze sa samo 11 godine. Od toliko ljudi tebe uze, tako malog sunce moje! Tvoja seka će uvijek biti tu za tebe. Obećao si mi da ćeš me odvesti u Barcelonu, ali brate moj nije suđeno… Danas kad sam te vidjela u bolnici spavao si mi, bebo.

Kad porastem biću kao što si i rekao, pokrivena i doktorica. Za tebe ću otići u Barcelonu odmah čim dobijem prvu platu.

Zar tebe Allah dž.š. da uzme sebi…

Brate, koliko god sam te nekada kritikovala, ružila, ‘udarala’, sve je to bila sestrinska ljubav i niko ne može da opiše moj bol. Roditelji što si njih napustio… Bože, zar tako talenat dijete uze sebi?! Messi moj, otišao si na bolji svijet, ti si moje dženetsko dijete” – stoji između ostalog u FB objavi sestre preminulog H.M.

Obducija potvrdila: Smrt zeničkog dječaka bila nasilna i neposredna

Obdukcija tijela dječaka H. M. (2003.), koji je smrtno stradao za vrijeme odmora u kabinetu rezredne nastave u Osnovnoj školi “Musa Ćazim Ćatić” u Zenici pokazala je da je smrt bila “nasilna i neposredna”, i da je nastupila usljed razvoja jakog otoka moždanog tkiva i krvarenja, potvrđeno je iz Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona za Anadoliju.

“Obdukciju je izvršio doktor Vedo Tuco, koji je konstatovao da je smrt nasilna i neposredna, nastupila usljed razvoja jakog otoka moždanog tkiva te krvarenja ispod nekih moždanih ovojnica te tvrde moždane ovojnice”, izjavila je stručna saradnica Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona Azra Isaković.

Kantonalno tužilaštvo, kako je dodala, nastavlja rad na ovom predmetu.

doznajemo

Komentari

komentara