Zdravlje

Sarajevo – Potpisan je Ugovor o saradnji Doğan Zdravstvene Grupacije i Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS)

Napisao admin

Dana 03.09.2014 godine potpisan je Ugovor o saradnji Doğan Zdravstvene Grupacije i Kliničkog Centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS)


KCUS (Foto: Arhiva)

Doğan Zdravstvena Grupacija je prva privatna bolnica u Istanbulu koja aktivno radi i pruža kvalitetne usluge svojim korisnicima još od 1990. godine. Sam kvalitet usluga ove Grupacije je osiguran Iso certtifikatom ISO 9001:2000, Certifıkat za kvalitetu upravljanja.

Potpisivanjem Sporazuma o međusobnoj saradnji ozvaničen je početak veoma važne saradnje između ove dvije bolnice u cilju razmjene iskustava, edukacija, treninga u oblasti profesionalnog usavršavanja ljekara i medicinskog osoblja, a sve u svrhu poboljšanja unutarnjih procesa i razvoja medicine, od čega bi korist trebali imati kako ljekari tako i pacijenti (kako dijagnostički, tako i terapijski).

Predstavnik Doğan Zdravstvene Grupacije za Balkan Frljak Emina istakla je da potpisivanje ovog Sporazuma predstavlja početak veoma važne saradnje, te kako je najbitnije da će se poboljšati kvalitet zdravstvene usluge pacijentima .

“Mi svojim pacijentima pomažemo da na najlakši način dođu do nas, kao povrda toga jeste upravo i ovaj sporazum o suradnji naše bolnice i KCUS­a. Ono što bih još istakla jeste da u našoj bolnici u Istanbulu svaki pacijent dobija VIP tretman i da mi o svojim pacijentima brinemo i nakon odlaska.” rekla je Frljak.

KCUS će pacijente, za koje se ispostavi da nije moguće nastaviti adekvatno liječenje u kliničkom centru , upoznati sa radom Doğan Zdravstvene Grupacije, te zainteresovanim pacijentima omogućiti ostvarivanje kontakata sa ovlaštenim predstavnikom Doğan bolnice ,kako bi u istoj mogli eventualno nastaviti svoje dalje liječenje.

cure.ba

Komentari

komentara