Zdravlje

MOGLO BI I BOLJE – Kakvo nas vrijeme čeka ove sedmice?

Napisao admin

U ponedjeljak se u cijeloj zemlji očekuje oblačno, kišovito i osjetno hladnije vrijeme. Više oborina bit će u prvom dijelu dana kada se na Jadranu i u krajevima uz Jadran očekuju obilni pljuskovi i grmljavina. Obilnijih pljuskova može biti i u zapadnim dijelovima unutrašnjosti prijepodne, a u Slavoniji poslijepodne i navečer


Vremenska prognoza (Foto: Arhiva)

Osjećaj hladnoće dodatno će pojačavati umjeren, povremeno i jak sjeverac u unutrašnjosti i jaka bura na Jadranu. Bura će mjestimice imati olujne udare, a podno planinskih prijevoja krajem dana ne isključuje se mogućnost i povremenih udara orkanske jačine. Samo će se na Dubrovačkom području veći dio dana zadržati umjereno jugo. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 16 na zapadu do 21 na istoku. Na Jadranu od 21 na sjeveru do 27 na jugu i otocima.

U utorak će u unutrašnjosti biti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima. Povremene slabe kiše ili pokojeg pljuska s grmljavinom još može biti tijekom dana u srednjoj i južnoj Dalmaciji. U unutrašnjosti će puhati umjereni sjeverac, a na Jadranu jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 12 do 17, a na Jadranu od 17 do 22°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 15 do 20, u Slavoniji do 23, a na Jadranu od 20 na sjeveru do 25 na jugu i otocima.

U srijedu će u unutrašnjosti biti promjenjivo oblačno sa sunčanim razdobljima uz mjestimičnu kišu ili lokalne pljuskove. Na Jadranu djelomice sunčano uz više oblaka na sjevernom djelu. Duž Jadrana, mjestimice uz pojačanu naoblaku mogući su lokalni pljuskovi i to uglavnom u zaleđu Dalmacije te uz priobalno gorje sjevernog Jadrana.

U unutrašnjosti će puhati umjeren sjeveroistočnjak. Na sjevernom i srednjem Jadranu umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Dok će na južnom djelu puhati slabo do umjereno jugo. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 12 do 17, a na Jadranu od 18 do 23°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 21 do 26, a na Jadranu od 24 na sjeveru do 29 na jugu i otocima.

U nastavku tjedna vrijeme će i dalje biti promjenjivo uz nešto više sunčanih razdoblja osobito u Slavoniji i na Jadranu. I dalje će postojati mogućnost za mjestimičnu kišu ili pljuskove s grmljavinom. U unutrašnjosti će puhati vjetar sjevernih smjerova, a na Jadranu će bura postupno slabiti. Temperatura će blago porasti, osobito na Jadranu.

tportal

Komentari

komentara